Quantcast

RX Academy jatkuu Honkajoella – Trogen metsästää voittoa

Sami-Matti Trogen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin RX Academy-sarjassa ajetaan kauden toinen osakilpailu tulevana lauantaina. Lohjalainen Sami-Matti Trogen starttaa Honkajoen kilpailuun voitto mielessään.

– Olen aina tykännyt Honkajoen radasta, siellä on tullut hyvää tulosta, viime kerralla olin toinen. No, kerran crosskartilla siellä heitin aika lennokkaat voltit, mutta sitä ei enää muistella, naurahtaa Trogen.

Sarjassa ajetaan viisi osakilpailua, ensimmäinen oli Ruotsin Höljesissä toukokuun alussa, kolme seuraavaa ajetaan Suomessa ja kausi päättyy lokakuun 7. päivä Ruotsin osakilpailuun. Avauskilpailussa suomalaiskuskilla oli hyvä vauhti päällä koko viikonlopun, mutta kolmannessa alkuerässä tuli tuomio, mikä pudotti sarjasijoitusta.

– Höljesin kisa meni hyvin, mutta se mustan lipun tuomio oli mielestäni vähän outo päätös. Ajoin kilpakumppanin kanssa rinnakkain, kaveri käänsi mutkassa sisään ja osuin kylkeen.

Trogen ajoi avauskilpailussa finaalin toiseksi, mutta on sarjassa sijalla neljä, joten Honkajoella nähdään lentävä lohjalainen joka haluaa parantaa sarjasijoitustaan. Vauhtia haettiin Hyvinkäältä, jossa RX Academy vietti testipäivän.

– Pääsin nopeasti sinuiksi auton kanssa, vaikka olen nyt muutaman kisan ajanut aika erilaisella kalustolla. Sain hyvän vauhdin päälle joten se nostaa luottamusta viikonloppua varten. Tavoitteeni on totta kai voittaa finaali, mutta myös kerätä mahdollisimman korkeat sarjapisteet. Jokainen startti tulee olemaan tärkeä, Trogen kertoo.

Lue myös nämä

  • Uusimmat