Quantcast

Ruotsin rallin pettymys kalvasi Jari-Matti Latvalaa – ”Oli aika pitkään tyhjä olo”

Hänninen ja Latvala
Juho Hänninen ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvalan paluukisa rallin MM-sarjaan pari viikkoa sitten ajetussa Ruotsin osakilpailussa ei olisi voinut sujua huonommin.

Latvala ja kartanlukija Juho Hänninen pääsivät vain avauspätkän läpi ilman ongelmia, kunnes isolla rahalla vuokratun Toyota Yaris WRC:n kone alkoi yskiä. Näyttöpaikka meni pilalle ja se risoo isosti Latvalaa.

– Sanotaan näin, että pikku hiljaa on toivuttu Ruotsin pettymyksestä. Kyllä siinä melkein viikko meni. Lataus oli kuitenkin niin kova ja odotukset olivat korkealla. Kun tulin sieltä kotiin, niin kyllä oli pitkään aika tyhjä olo, Latvala kertoo Rallit.fille.

Latvalan kevään näyttö suli Toyotan oikutteluun. Seuraavaa tilaisuutta pitää odotella kesäkuun alussa ajettavaan Sardinian ralliin asti.

– Sehän tässä on juuri harmillinen juttu, kun ei oikein niitä ralleja ole tarjolla. Tämä talvi on ollut pettymys. Fakta on, että jos maalis-huhtikuussa haluaisi päästä ajamaan, niin se tarkoittaa asvaltilla historic-autolla kisaa jossain Euroopassa, Latvala selostaa.

Katso alta kooste Ruotsin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,319508″ ap mute ]

 

– Ei se palvele sinänsä MM-ralliin, mutta nuottia voi pitää yllä ja ainakin ajofiilis pysyy. Enemmän harmittaa, kun ei oikein ennen toukokuuta pääse ajamaan kilpaa soralla.

Ruotsissa Latvala jäi heti avauspätkällä yli kymmenen sekuntia kärjestä. Se oli liikaa lyhyessä sprinttikisassa. Leuto keli vesitti myös Latvalan edun hyvästä lähtöpaikasta. Sardiniassa kesäkuussa tilanne on taatusti toinen. Latvala pääsee niin sanotusti ladulle muiden aurattua irtosoran pikataipaleelta.

– Ruotsissa ei lähtöpaikalla ollut mitään merkitystä. Sardiniassa jos on ajaminen aluksi vähän hakemista, niin se lähtöpaikka voi vähän jeesata. Ruotsissa olisi pitänyt olla ihan timanttisessa iskussa heti alusta asti, Latvala myöntää.

– Ruotsissa huomasi, että kun pojat testaa ja ajaa koko ajan, niin heidän aloitusvauhti oli tosi kova. Sardiniassa uskon, että tilanne on vähän erilainen, kun rallin luonnekin on hitaampi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat