Quantcast

Ruotsin MM-rallissa käyttöön B-suunnitelma?

Thierry Neuville
Vuonna 2019 Ruotsin MM-rallissa vallitsi talviset olosuhteet. Kuvassa Hyundain Thierry Neuville. Kuva: Helena El Mokni/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälinen autoliitto FIA ei ole toistaiseksi tehnyt lopullista päätöstä Ruotsin MM-rallin kohtalosta.

Poikkeuksellisen leuto ja vähäluminen talvi on aiheuttanut ylimääräistä päänvaivaa ruotsalaisille rallijärjestäjille. Lämpötila laski rallin keskuspaikassa Torsbyssä pakkasen puolelle maanantaina, mutta lähipäiville on luvattu jälleen plusasteita.

Lue myös: Ruotsin MM-rallin järjestäjät vakuuttelevat: ”Emme näe mitään ongelmia”

Viime viikolla uutisoitiin, että maanantaina ilmoitetaan, pystytäänkö kilpailu ajamaan suunnitelmien mukaan 13.-16. helmikuuta. Suomalainen rallitoimittaja Jarno Saari kertoi maanantai-iltana Twitterissä, että päätöstä joudutaan odottamaan ainakin tiistaihin saakka.

– Kuulin luotettavalta lähteeltä: järjestäjät tekevät B-suunnitelman lyhennetyllä reitillä. Sen jälkeen FIA ja järjestäjät tekevät päätöksen, Saari kirjoitti.

Rallijärjestäjille ongelmallisia ovat varsinkin lauantaina Torbyn itäpuolella ajettavat erikoiskokeet, joilla ei juurikaan ole talvesta merkkejä. Esimerkiksi Hagforsin ja Vargåsenin pätkillä ei ole tietoakaan jäästä tai lumesta.

Jos kuvat eivät näy yläpuolella, voit katsoa ne täältä.

Torsbyn huoltoalueen ympäristössä ajetaan erikoiskoe jokaisen päivän päätteeksi. Tiettävästi järjestäjät ovat ryhtyneet kastelemaan ainakin Torsbyn pätkää, sillä tulevina öinä lämpötilan pitäisi laskea pakkasen puolelle.

Rallijärjestäjät ja FIA tekevät varmasti kaikkensa, jotta Ruotsissa päästään kilpailemaan. Tältä kaudelta on jo peruttu yksi osakilpailu – Chilessä ei ajeta maan levottomuuksien vuoksi. Viime kauden päätösralli jätettiin puolestaan ajamatta Australian maastopalojen vuoksi.

Lue myös: Suomalainen rallitoivo roikkuu löysässä hirressä – Marcus Grönholm myöntää tosiasiat: ”Se oli pelkkä rahajuttu”

Katso alta kooste Monte Carlon MM-rallin huikeasta ratkaisusta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,316539″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat