Quantcast

Ruotsin MM-rallin osallistujalista julki – kymmenen suomalaiskuskia mukana!

Ruotsin MM-rallin järjestäjät julkistivat maanantaina 9.-12. helmikuuta järjestettävän kilpailun osallistujalistan.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä juhli Ruotsin MM-rallissa viime vuonna. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaisia kuljettajia mukana on eniten kaikista kansalaisuuksista, yhteensä kymmenen kappaletta. Suomalaiskartanlukijoita on vielä enemmän lähtöviivalla, peräti 13 kappaletta.

Rally1-hybridiautoilla kilpailuun osallistuvat suomalaisista Toyotan Kalle Rovanperä sekä Hyundain Esapekka Lappi. Rovanperän lisäksi Toyotalla ajavat Elfyn Evans, Takamoto Katsuta sekä italialaismiljonääri Lorenzo Bertelli. Hyundain kalustolla Lapin lisäksi kaasuttelevat Thierry Neuville sekä Craig Breen. M-Sport Fordin Rally1 Pumalla ajavat puolestaan Ott Tänak ja Pierre-Louis Loubet.

WRC2-luokassa nähdään huima taisto, sillä mukaan on ilmoittautunut peräti 26 kuljettajaa. Suomalaisista luokan pisteitä metsästävät puolustava mestari Emil Lindholm, Teemu Suninen, Jari Huttunen, Sami Pajari ja Lauri Joona.

Suomalaisten lisäksi WRC2-luokassa nähdään monta kovaa nimeä. Luokan pisteistä taistelevat muun muassa Oliver Solberg, Ole Christian Veiby, Georg Linnamäe ja Nikolai Grjazin.

Yhteensä ralliin ilmoittautui 52 kuljettajaparia. Rally1-autoja viivalla on siis yhdeksän kappaletta ja Rally2-luokituksen menopelejä 26 autoa. Ford Fiesta Rally3 -kilpureita mukana on 13 ja kaksivetoisia Rally4-menopeljä neljä.

Myös Rally3-autoilla menestystä Ruotsin lumilta hakee monta suomalaiskuskia. WRC3-luokan pisteistä kamppailevat Roope Korhonen, Jesse Kallio sekä Toni Herranen.

Ruotsin MM-ralli kaasutellaan helmikuussa nyt toista kertaa Uumajan seudulla. Osallistujamäärässä on pientä kasvua viime vuoteen, jolloin lähtöviivalla oli 45 autokuntaa. Vuonna 2021 Ruotsin ralli peruttiin koronapandemian vuoksi. Vuotta aiemmin mukana oli niin ikään 45 autoa.

Katso alapuolelta viime vuoden Ruotsin MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat