Quantcast

Ruotsin MM-ralli yhä vaakalaudalla – kilpailuun tehty jo merkittävä muutos

Colin's Crest
Colin's Crest -hypyllä on yleensä riittänyt väkeä - ja lunta. Kuva: McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin MM-rallin järjestäjät, Kansainvälinen autoliitto FIA ja rallin MM-sarjan promootioyhtiö keskustelivat maanantaina kauden toisen osakilpailun kohtalosta.

Tavallista lämpimämmän talven ja lumenpuutteen vuoksi kilpailun järjestäminen on ollut vaakalaudalla. Osapuolet eivät maanantainakaan tehneet lopullisia päätöksiä vaan tilannetta tarkastellaan edelleen.

Rallialueelle on saatu lisää lunta viime päivinä, ja lämpötilakin on pysytellyt pakkasen puolella. Rallijärjestäjien murheena on kuitenkin se, että ennusteiden mukaan elohopea kipuaa takaisin plusasteille. Erityisen pohdinnan alla on se, miten kosteat soratiet kestäisivät rallikaravaanin revittelyn.

Kattojärjestö FIA tutkii reitin olosuhteita tarkemmin lähipäivien aikana. Samalla tilanteesta käydään keskusteluja rallin MM-sarjan tehdastiimien kanssa.

Lue myös: Ruotsin MM-rallissa käyttöön B-suunnitelma?

Kilpailuun on jo tässä vaiheessa tehty yksi merkittävä muutos, jonka tarkoituksena on vaikuttaa teiden kestämiseen. Rallin yhteyteen kaavailtu historic-kilpailu on päätetty perua. Historic-kisaan oli ilmoittautunut 41 autokuntaa.

Lopullinen päätös Ruotsin rallin järjestämisestä tehdään vielä tämän viikon aikana.

– Tutkimme kaikkia mahdollisia vaihtoehtoja varmistaaksemme sen, että ralli pystytään järjestämään. Olosuhteita seurataan jatkuvasti, ja tilanne arvioidaan uudelleen tällä viikolla, Ruotsin MM-rallin toimitusjohtaja Glenn Olsson kertoo tiedotteessa.

Ruotsin MM-rallissa on yleensä riittänyt lunta ja jäätä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,317712″ ap mute]

 

Aika on käymässä vähiin, sillä Ruotsin MM-ralli on tarkoitus ajaa ensi viikolla 13.-16. helmikuuta. Tallien pitäisi puolestaan testata jo lähipäivinä WRC-autojaan kilpailua varten.

Ensi viikon perjantain erikoiskokeille on saatu lunta, mutta tilanne on huolestuttavin lauantain pikataipaleilla. Esimerkiksi Hagforsin ja Vargåsenin pätkillä ei ole juurikaan jäätä tai lunta.

Yksi mahdollisista vaihtoehdoista on se, että kilpailun reittiä lyhennetään pudottamalla osa erikoiskokeista pois.

Lue myös: Suomalainen rallitoivo roikkuu löysässä hirressä – Marcus Grönholm myöntää tosiasiat: ”Se oli pelkkä rahajuttu”

Lue myös nämä

  • Uusimmat