Quantcast

Ruotsin legendaarisille ralliteille EM-osakilpailu

Ruotsi on saamassa rallin EM-sarjan osakilpailun järjestettäväkseen ensi kesänä.
Sebastien Ogier
Värmlannissa ajettiin rallin MM-sarjan talviosakilpailu viimeksi helmikuussa 2020 lumettomissa olosuhteissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT uutisoi, että Värmlannin legendaarisilla ralliteillä on tarkoitus ajaa nimeä Royal Rally of Scandinavia kantava kilpailu kesällä 2023. EM-sarjan ensi kauden kalenteria ei ole vielä julkistettu, mutta SVT:n tietojen mukaan soraralli on saamassa EM-arvon.

Ruotsin MM-rallin keskuspaikka sijaitsi vuosikymmenten ajan juuri Värmlannissa, mutta viime talvena MM-sarjan talviosakilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa Uumajan ympäristössä. Kisalle haettiin uusi järjestäjä pohjoisempaa, jotta MM-osakilpailulle pystytään takamaan kunnon talviolosuhteet.

Nyt Värmlannissa päästään ajamaan muutaman vuoden paussin jälkeen kansainvälinen kilpailu tutuilla pikataipaleilla. SVT:n mukaan Royal Rally of Scandinavia on määrä järjestää 7.-8. heinäkuuta.

Rallin MM-sarjan ja EM-sarjan ensi vuoden kalentereille odotetaan vielä lopullista vahvistusta. Molemmilla sarjoilla on nykyään sama promootioyhtiö, jonka taustalla on energiajuomayhtiö Red Bull.

Alustavien tietojen mukaan EM-kaudella 2023 osakilpailuja ajetaan myös Portugalissa, Italiassa, Espanjassa, Puolassa, Latviassa, Tshekissä ja Unkarissa.

Ruotsin MM-ralli ajetaan ensi talvena jälleen Uumajan seudulla.

Katso alta kooste viime talvena ajetusta Ruotsin MM-rallista, joka päättyi Kalle Rovanperän voittoon.

Lue myös nämä

  • Uusimmat