Quantcast

Ruotsalaistähdelle jälleen alkuerävoitto – Grönholm tutulla sijalla

Johan Kristoffersson
Johan Kristoffersson. Kuva: FIAWorldRallycross.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Johan Kristoffersson piti parasta vauhtia myös RallyX Nordic -osakilpailun toisessa alkuerävaiheessa Ruotsin Höljesissä.

Rallicrossin maailmanmestaruuden kolmesti voittanut Kristoffersson sai erässään vastaansa Marcus Grönholmin johtaman GRX-tallin Hyundai-kuljettajat Niclas Grönholmin ja Krisztian Szabon.

Ruotsalaistähti ampaisi vauhdikkaasti starttiviivalta ja sai peräänsä unkarilaisen Szabon ja Niclas Grönholmin. GRX-kuljettajat ahdistelivat Kristofferssonia, mutta mestari piti kiinni ykkössijastaan maaliviivalle saakka.

Szabo oli erän toinen ja Grönholm kolmas. Kolmikko mahtui vain seitsemän sekunnin kymmenyksen sisään.

Kristoffersson oli voittanut myös ensimmäiset alkuerät, joten hänellä on täydet pisteet kahden alkuerävaiheen jälkeen avoimessa nelivetoluokassa. Szabon saaliina on kaksi kakkossijaa ja myös Grönholmilla on kaksi identtistä sijoitusta – kolmostilat molemmista starteistaan.

Täyssähköisellä Ford Fiestalla avoimessa nelivetoluokassa kilpaileva Henri Haapamäki sijoittui kymmenenneksi toisessa alkuerävaiheessa. Yhteispisteissä hän on yhdeksäntenä.

Höljesin kisaviikonlopun ensimmäisen osakilpailun viimeiset alkuerät ajetaan torstaina kello 15.10 alkaen. Semifinaalit ovat ohjelmassa kello 17.20 ja finaalit kello 18.30.

Höljesin toinen osakilpailu ajetaan lauantaina ja sunnuntaina.

Avoimen nelivetoluokan 2. alkuerien tulokset:

1. Johan Kristoffersson VW  3.02,147
2. Krisztian Szabo   Hyundai +0,312
3. Niclas Grönholm   Hyundai +0,702
4. Fraser McConnell   Ford  +1,129
5. Anton Marklund    VW   +1,690
6. Sondre Evjen     Audi  +2,104
7. Enzo Ide       Audi  +2,422
8. Philip Gehrman    VW   +2,893
9. Andreas Bakkerud   Ford  +6,357
10. Henri Haapamäki   Ford  +6,410

Rallit.fi pääsi viime vuonna suomalaisen Ferratum Teamin sähköisen rallicross-auton kyytiin. Katso alta, miten toimituspäällikkö Aki Hietavala reagoi Juha Rytkösen ohjastaman sähkö-Fiestan kiihdytykseen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,354741″ ap mute]

Lue myös nämä

 • Uusimmat