Ruotsalaislegendan poika debytoi rallissa – ”Kysyin itseltäni, mitä minusta olisi voinut tulla”

Tom Blomqvist
Tom Blomqvist. Kuva: Stefan Brending / creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/de/legalcode
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin vuoden 1984 maailmanmestarin Stig Blomqvistin poika Tom Blomqvist ajoi ensimmäisen rallinsa viime viikonloppuna Indonesiassa.

Tom Blomqvist, 25, on tehnyt pitkän uran ratasarjoissa, mutta erikoiskokeet ovat hänelle vieraampia. Viikonloppuna hän osallistui Indonesiassa Danau Toba -ralliin Citroen C3 R5 -autolla.

Blomqvistin ystävä, indonesialainen F2-kuljettaja Sean Gelael houkutteli ruotsalaislegendan pojan mukaan ralliin. Gelael ajoi koko kilpailun Citroenilla, ja Blomqvist jakoi toista C3 R5 -autoa ajovalmentaja Nuno Pinton kanssa.

– Sean halusi ajaa ralliin ja kysyi minulta, haluaisinko päästä myös kokeilemaan. Nuno ajoi lauantaina ja minä sunnuntaina. Saimme tukea Citroenilta ja (Pinton) portugalilaiselta tiimiltä, mikä mahdollisti tämän, Blomqvist kertoi Autosportille.

– Se oli mahtavaa. Olen ajanut ralliautolla vain kahdesti elämäni aikana ja se tapahtui kymmenen vuotta sitten. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin kunnolla rallia. Minulla ei ole ollut pitkään aikaan näin hauskaa ratin takana, hän hehkutti.

Blomqvist väläytteli vauhtiaan hypättyään Citroenin ohjaamoon. Hän ajoi kaksi pohja-aikaa kolmella ensimmäisellä erikoiskokeellaan, mutta kisa päättyi viimeistä edelliselle pätkälle.

– Osuin kiveen, ja autosta hajosi jousitus. Erikoiskokeet olivat todella rajussa kunnossa – se oli kuin Akropolis-ralli mudan kanssa, Blomqvist kuvaili.

– Se oli outoa, että tunsin oloni mukavaksi todella nopeasti. Kysyin itseltäni, mitä minusta olisi voinut tulla, jos olisin kokeillut tätä kymmenen vuotta aiemmin.

Britannian ja Ruotsin passit omistava Blomqvist ajoi päättyneellä kaudella IMSA SportsCar -sarjassa BMW:llä.

– Teemme vielä töitä ensi kauden eteen, mutta tiedotamme pian asioista. Ja palaan varmasti ajamaan toisen rallin, Blomqvist sanoi.

Lue myös nämä