Ruotsalaisikoni tekee paluun rallicrossin MM-sarjaan – kisaa Seat Ibizalla Latviassa

Mattias Ekström
Mattias Ekström kisaa Seatilla Latviassa. Kuva: Rallycross Promoter
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin maailmanmestaruuden kaudella 2016 voittanut Mattias Ekström tekee paluun MM-sarjaan ensi viikonloppuna ajettavassa Latvian tuplaosakilpailussa. 

Myös DTM-sarjan mestaruutta pitkällä urallaan juhlinut Ekström kilpailee Muennich Motorsportin Seat Ibiza Supercarilla. Tallikaverina ajaa Timo Scheider, kun taas tiimin omistaja Rene Münnich jää sivuun.

Ekström on ajanut urallaan 58 MM-rallicrossin osakilpailua. Yhden mestaruuden lisäksi ruotsalainen on ollut kolme kertaa sarjan toinen.

– Olen monestakin syystä erittäin iloinen, että pääseen Muennich Motorsportin kanssa Riikaan. Auto on osoittanut ensinnäkin hyväksi, josta on todisteena Renen voitto Euro RX1 -sarjassa Ranskassa, 43-vuotias Ekström toteaa.

– Toiseksi tykkään todella paljon Latvian radasta, ja nyt on luvassa tuplakisa, saan ajaa paljon. Se on tärkeää, koska tämä on parasta mahdollista valmistautumista muihin sarjoihin, joita ajan. Haluan pitää ranteet lämpiminä, uudessa Extreme E-sarjasssa sekä ETCR-sarjassa myös kilpaileva ruotsalaiskuski jatkaa.

Latviassa ajetaan osakilpailut sekä lauantaina että sunnuntaina.

Suomalaisista Supercar-luokassa Latviassa ajavat Niclas Grönholm Hyundailla ja Juha Rytkönen Fordilla.

Katso alapuolelta edellisen Ranskan osakilpailun parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,387611″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat