Ruikutus auttoi – Thierry Neuville samaan kisaan Esapekka Lapin kanssa

Hyundain belgialaistähti tuskasteli Puolan MM-rallin jälkeen tallikaveriensa parempaa testimahdollisuutta.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänak pääsee tänä viikonloppuna ajamaan Viron EM-rallin yhteydessä kansallisessa kilpailussa kymmenen erikoiskoetta Rally1-autolla. Esapekka Lappi puolestaan kisaa viikon päästä Liettuassa 13 pikataipaleen ja reilun 103 EK-kilometrin mittaisessa Lietuva-rallissa.

Neuville koki, että hän jää vaille tärkeää testirallia ennen parin viikon päästä kilpailtavaa Latvian MM-osakilpailua. Hyundain Rally1-autoon tuotiin Puolaan uusia päivityksiä, eikä belgialainen omasta mielestään päässyt niiden kanssa sinuiksi.

-Yritän löytää jonkun ratkaisun, että saisin jotenkin lisää kilometrejä nopealla soralla. En tiedä, onko se mahdollista, mutta olisi se ainakin hyvä juttu, Neuville sanoi Puolan rallin jälkeen Rallit.fille.

– Olisi tärkeää päästä paremmin sinuiksi uusien kartoitusten kanssa. Olin ongelmissa viikonloppuna, mutta toki suurin osa johtui tien putsaamisesta ensimmäisenä autona. On kuitenkin selvää, että tarvitsen enemmän aikaa autossa nopealla soralla.

Neuvillen valitus on auttanut, sillä miehen nimi on lisätty Lietuva-rallin osallistujalistalle, jolta toistaiseksi löytyvät vain Hyundain tähtikaksikon nimet. Lietuva-ralli ajetaan Mažeikiain kaupungin ympäristössä Latvian rajan lähettyvillä. Matkaa Latvian MM-rallin keskuspaikkaan Liepajaan on vain reilut 90 kilometriä, joten tiestö on varmasti hyvin samankaltaista.

Hyundai on myös aloittanut perinteisemmät testit Latvian MM-rallia varten. Torstaina testivuorossa oli Tänak.

Katso videonäyte Tänakin testeistä alapuolelta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat