Rovanperän tallikaverilla pitää kiirettä – ensin EM-kotiralli ja heti perään MM-ralli

Jan Kopecky
Jan Kopecky. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Skodan tehdastiimin konkarikuljettaja Jan Kopecky pääsee ajamaan kunnolla rallia tällä ja ensi viikolla.

Kopecky osallistuu tällä viikolla kotimaassaan Tshekissä rallin EM-sarjan osakilpailuun, Barum Czech Rally Zliniin. Kopecky, 37, on voittanut asvalttikilpailun peräti kahdeksan kertaa.

EM-sarjan hallitseva mestari Aleksei Lukjanuk tietää, että Kopecky on kova luu kotikilpailussaan. Lukjanuk on jäänyt kahtena edellisenä vuotena Zlinissä toiseksi Kopeckyn jälkeen.

– Olisi hienoa lyödä Kopecky, mutta kun ottaa huomioon asemamme EM-sarjassa sekä tallin ja sponsoreidemme odotukset, meidän täytyy ottaa hieman varovaisemmin, EM-sarjaa johtava Lukjanuk kertoo.

Tshekin EM-ralli starttaa perjantaina ja päättyy sunnuntai-iltapäivänä. Kopecky ei ehdi juuri levähtämään, sillä heti maanantaina hänen on matkustettava lähes tuhannen kilometrin päähän Saksan MM-rallia varten. Asvalttikilpailun nuotitus alkaa tiistaina.

Saksassa Kopecky saa vastaansa muun muassa tallikaverinsa Kalle Rovanperän, joka on ajanut neljä peräkkäistä WRC2 Pro -luokkavoittoa MM-sarjassa. Rovanperä johtaa selkeällä erolla luokkaansa.

Kopecky voitti viime vuonna WRC2-luokan Saksan MM-rallissa ja jätti taakseen Rovanperän. Tshekkikuljettaja kruunattiin luokan mestariksi kauden päätteeksi.

Kopecky ei ole ainoa kuljettaja, joka ajaa kaksi kovaa rallia reilun viikon sisään. Myös venäläiskuljettaja Nikolai Grjazin ja saksalainen Marijan Griebel ovat mukana sekä Tshekissä että Saksassa.

Saksan MM-ralli käynnistyy ensi viikon torstaina 22. elokuuta.

Kauden seuraava MM-ralli ajetaan 22.-25. elokuuta. Katso alta video, mitä Saksan MM-rallissa on luvassa!

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,275639″ ap mute ]

Lue myös nämä