Rovanperän tallikaveri sanoi sen suoraan: ”En haluaisi olla jälleen Tshekin mestari”

Jan Kopecky
Jan Kopecky. Kuva: Thomas Fenetre/DPPI

Jan Kopecky on saavuttanut paljon pitkällä ralliurallaan, mutta MM-sarjassa hän ei ole saanut todellista näyttöpaikkaa.

Skodan tehdastiimissä kilpaileva Kopecky ajoi viikonloppuna selvään voittoon rallin EM-sarjan Tshekin osakilpailussa. Samalla Kopecky tuli varmistaneeksi Tshekin rallisarjan mestaruuden – peräti seitsemännen kerran urallaan.

– En haluaisi olla jälleen Tshekin mestari! Haluaisin ajaa enemmän ralleja Euroopassa tai muita vastaavia kisoja, Kopecky myönsi suoraan.

Kopecky aloitteli ralliuraansa jo tämän vuosituhannen alussa. Vuosina 2006-07 tshekkikuljettaja ajoi Skoda Fabia WRC -autolla vajaat kaudet MM-sarjassa ja sijoittui parhaimmillaan viidenneksi Katalonian ja Saksan osakilpailussa. Sen jälkeen hän oli pitkään sivussa MM-sarjasta.

Kopecky kuittasi IRC-sarjasta neljä kakkostilaa vuosina 2009-12. Kaudella 2013 hän valloitti EM-sarjan mestaruuden Skodalla. Vuonna 2015 hän palasi MM-sarjaan Skodan kanssa ja viime kaudella hän otti WRC2-luokan mestaruuden.

Kopecky jaksoi vielä viime vuonna unelmoida WRC-paikasta, mutta ura ei nytkähtänyt eteenpäin. Sen sijaan hän putosi käytännössä kakkoskuskiksi Skodalla – nuori suomalainen tallikaveri Kalle Rovanperä on kilpaillut säännöllisesti MM-sarjassa, kun taas 37-vuotiaan Kopeckyn ohjelmaan on valikoitunut yksittäisiä MM-ralleja. Sekä Portugalin että Sardinian MM-ralleissa Kopecky oli kakkonen Rovanperän jälkeen.

WRC-auto jäänee Kopeckyltä saamatta myös ensi vuonna.

– Katsotaan, mitä ensi vuonna tapahtuu. Pidän edelleen ajamisesta, joten voin tulla tähän ralliin (Tshekin EM-osakilpailuun Barum-ralliin) ensi vuonna, jos minulla on siihen mahdollisuus hyvän tiimin kanssa, Kopecky sanoi.

Kopecky kilpailee tällä viikolla Rovanperän tallikaverina Saksan MM-rallissa. Molemmat Skoda-kuljettajat ovat mukana myös syyskuun puolivälissä ajettavassa Turkin MM-osakilpailussa.

Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista.