Rovanperän kilpakumppanilta loppuivat rahat – ruotsalaislupauksenkin suunnitelmat uusiksi

Lukasz Pieniazek. Kuva: M-Sport Ford

Rallin MM-sarjan WRC2 Pro -luokassa kilpaileva Lukasz Pieniazek joutuu jättämään kuluvan kauden kesken.

Puolalaisen rallypl.com-sivuston mukaan Pieniazek vetäytyy sarjasta taloudellisten syiden vuoksi. Puolalaiskuljettajan oli tarkoitus ajaa tällä kaudella kymmenen MM-rallia M-Sportin Ford Fiesta R5 -autolla.

Pieniazek kertoi myöhemmin perjantaina, että häneltä jää varmuudella väliin ainakin ensi viikolla ajettava Sardinian MM-ralli.

– Toivon, ettei Portugalin MM-ralli jää viimeiseksi WRC-kilpailuksemme tällä kaudella. Valitettavasti budjettimme ei tällä hetkellä salli ohjelmamme jatkamista MM-sarjassa. Teemme töitä sen eteen, että pystymme jatkamaan kautta ja yhteistyötämme M-Sportin kanssa, Pieniazek kertoi tiedotteessaan.

Pieniazek on ajanut tällä kaudella neljä MM-rallia, joissa hän on saavuttanut kaksi WRC2 Pro -luokan ykkössijaa. Luokkaansa tämän kauden aikana jopa johtanut Pieniazek jäi viime viikonlopun Portugalin MM-rallissa neljänneksi. Luokan johtoon nousi suomalaislupaus Kalle Rovanperä, joka ajoi WRC2 Pro -voittoon Portugalissa.

Pieniazek on luokassa kolmantena 12 pisteen päässä Rovanperästä. Citroenin Mads Östberg pitää hallussaan luokan kakkossijaa.

Katso alta koostevideo WRC2-luokan tapahtumista Portugalissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Viime vuonna MM-sarjan junioriluokan mestaruuden voittaneen Emil Bergkvistinkin suunnitelmat ovat menneet uusiksi. Bergkvist sijoittui Portugalin WRC2-luokan kisassa kakkoseksi ja ruotsalaisen oli tarkoitus startata myös ensi viikolla ajettavaan Sardinian MM-ralliin. Bergkvist on kuitenkin joutunut vetäytymään kisasta – niin ikään taloudellisten syiden vuoksi.

– Se on tosi pirullista, että tilanne on tämä. Tätä saattaisi luulla helpoksi, mutta jokaisen startin eteen joutuu tekemään valtavasti töitä ja laittamaan ison nipun rahaa, ruotsalaislupaus harmitteli SVT:lle.

– Tämä ei koske pelkästään minua. Esimerkiksi Pontus Tidemand on panostanut paljon sen eteen, jotta saisi jatkoa WRC-luokassa. Ja Fredrik Åhlin joutui hiljattain keskeyttämään seikkailunsa EM-sarjassa, koska rahaa ei ollut riittävästi. Tämä on ikävää. Mielestäni Ruotsin ralliautoilu ja fanit ansaitsevat sen, että ruotsalaiskuljettajia on korkeimmissa luokissa, Bergkvist lisäsi.

Bergkvist toivoo, että hän löytää lisää rahoitusta ja pääsee jatkamaan kauttaan Suomen MM-rallissa elokuun alussa.

Juttua muokattu kello 19.55: Pieniazek tiedotti, että hänellä jää varmuudella väliin ainakin Sardinian MM-ralli.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja