Quantcast

Rovanperän hurja temppu nostatti Jari-Matti Latvalan sykettä – ”Kalle oli täysin eri planeetalta”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitallilla oli syytä riemuun sunnuntaina päättyneessä Kreikan MM-rallissa. Kalle Rovanperän  voitto ja Sebastien Ogierin kolmas sija vankistivat Jari-Matti Latvalan johtaman tiimin asemia valmistajien MM-sarjassa.

Toyota johtaa valmistajien MM-sarjaa nyt 57 pisteen erolla ennen Hyundaita, kun ajamatta on enää kolme osakilpailua.

– Oli kyllä huikea viikonloppu. Tulimme kilpailuun mielestäni lähtökohtaisesti altavastaajina, koska irtosoraa oli paljon. Tiedettiin, että meidän automme joutuvat auraamaan. Oletettiin, että perjantaina hävitään paljon ja sitä eroa on vaikea enää kiinni ajaa. Tilanne kuitenkin näytti jo perjantaina siltä, että ei meillä olekaan hätää, Latvala summasi Rallit.fille.

– Menetimme jo Belgiassa paljon pisteitä ja jos olisi täällä vielä menetetty lisää, olisimme olleet aika kovan paineen alla ennen Jyväskylän rallia. Nyt on paljon helpompi lähteä kotikisaan, kun on saatu piste-eroa kasvatettua, tallipomo jatkoi.

Nuoren Rovanperän ilmiömäinen suoritus keräsi tallipäälliköltä ylistystä. Rovanperä otti toisen osakilpailuvoittonsa selvällä 42,1 sekunnin marginaalilla.

– Kalle dominoi kilpailua. Hän oli niin sanotusti toiselta planeetalta. En tiedä, mistä se vauhti tuli, mutta huikeaa se oli.

Rovanperä nappasi myös kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen ykköstilan, vaikka varaa olisi ollut ajaa varmistellen.

–  Minulla hakkasi syke satasta, kun katsoin Kallen ajamista Powerilla. Jännitin, ettei vain satu virhettä, kun hän lähti hyökkäämään pisteistä. Tuossa sen näkee, kuinka kylmäpäinen kaveri Kalle on ja miten hän kestää painetta, Latvala ihasteli.

– Eestin voiton jälkeen Kallen itseluottamuksen taso oli taas astetta kovempi. Eestissä hän varmisteli Powerilla voittoa, mutta täällä hän keskittyi jo voittamaan myös Powerin.

Katso alapuolelta Jari-Matti Latvalan haastattelu Kreikan MM-rallin jälkeen. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,387462″ ap mute]

 

Rallin MM-sarja jatkuu kolmen viikon päästä Keski-Suomessa. Rovanperä on saalistanut kolmesta edellisestä rallista kaksi voittoa ja yhden kolmannen sijan. Suomalaisnuorukainen on ennakkosuosikki myös kotiteillään.

– Muiden on vaikea Kallelle siellä pärjätä. Se on kuitenkin kotikisa, ja Kalle ajoi jo valtavan kovaa vauhtia WRC2-autoilla Jyväskylässä. (Ott) Tänak tulee varmasti kovaa, ja Elfyn (Evans) löysi myös täällä vauhtia. He ovat varmasti siinä lähettyvillä, Latvala ennusti.

– Kalle saa tästä voitosta lisää itseluottamusta ja saa vain uutta potkua Jyväskylään. Sitten vielä kotikisa, niin siitä saa ekstrabuustia. Kalle menee taatusti kovaa. Muidenkin pitää mennä, jos meinaavat hänelle pärjätä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat