Rovanperälle jälleen pohja-aika Mikkelissä – Asunmaalla ei kulje

Kalle Rovanperä. Kuva: AKK/Toni Ollikainen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 17-vuotias rallitähti Kalle Rovanperä ajoi jälleen pohja-ajan Mikkelin SM-rallin kolmannella erikoiskokeella lauantaina. Rovanperä on ajanut kaikille kolmelle erikoiskokeelle pohjat. 

– Ihan jees tuli. Tein pieniä muutoksia autoon ja tuntui vähän paremmalta. Pitää vielä huollossa vähän tutkia, jos osataan säätää lisää, Rovanperä totesi pätkän maalissa Ylen ralliradiolle.

Eerik Pietarinen jäi Rovanperästä 24 kilometriä pitkällä Hangastenmaan pätkällä 3,8 sekuntia. Kokonaistilanteessa Rovanperän etu on 9,3 sekuntia.

– Ihan hyvin tuli. Hypättiin ihan kunnolla kertaalleen ja se jo tuntui. Pätkä on hyvässä kunnossa, Pietarinen sanoi Hangastenmaan maalissa.

Kolmantena ajava Nikolai Grjazin on jäänyt nuoresta Rovanperästä jo 27,3 sekuntia. Emil Lindholm taistelee tiukasti kolmostilasta venäläistä vastaan. Kaksikon välillä on eroa vain kuusi kymmenystä.

Puolustava Suomen mestari Teemu Asunmaa on viidentenä 30,3 sekuntia kärjestä jääneenä. Marko Mänty on kuudentena ja Jari Ketomaa on seitsemäntenä.

Mikkelissä ajetaan vielä neljä erikoiskoetta lauantaina.

Mikkelin SM-rallin tilanne EK3/7 jälkeen:
1. Kalle Rovanperä Skoda  19.08,9
2. Eerik Pietarinen Skoda   +9,3
3. Nikolai Grjazin Skoda   +27,3
4. Emil Lindholm  Skoda   +27,9
5. Teemu Asunmaa  Skoda   +30,3
6. Marko Mänty   Skoda   +33,5
7. Jari Ketomaa   Hyundai  +40,4
8. Juha Salo    Peugeot  +49,9
9. Tomi Tukiainen  Skoda   +52,5
10. Jukka Kasi   Skoda   +1.13,0

Lue myös nämä