Rovanperälle ja Huttuselle uusi kilpakumppani – rallin EM-sarjan mestari WRC2-luokkaan

Kajetan Kajetanowicz
Kajetan Kajetanowicz. Kuva: Thomas Fenetre / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin EM-sarjan kolminkertainen mestari Kajetan Kajetanowicz siirtyy tällä kaudella MM-sarjan WRC2-luokkaan.

Puolalaiskuljettaja Kajetanowicz ajaa tänä vuonna ainakin neljä WRC2-luokan osakilpailu M-Sport Puolan Ford Fiesta R5 -autolla. Maaliskuussa 39 vuotta täyttänyt Kajetanowicz aloittaa MM-urakkansa kesäkuussa Sardinian rallista.

Kajetanowicz ei ole vielä kilpaillut tällä kaudella, sillä hän on yrittänyt raapia kasaan budjettia MM-sarjaa varten. Puolalaisen mukaan tilanne oli talvella lähes toivoton, mutta nyt kuljettajan unelma on toteutumassa.

– Aloitan uuden luvun ja astun suureen tuntemattomaan. Edessä on täysin uusia paikkoja, uusia erikoiskokeita ja valtava haaste, Kajetanowicz kertoi Motorsport Newsille.

– Tehdastiimejä ja huomattavasti kokeneempia kuljettajia vastaan kilpaileminen on suurin haaste minulle. Tähtään aina korkealle, mutta en haluaisi olla liian uskalias. Nöyryys on toiminut minulla hyvin EM-sarjassakin, hän lisäsi.

Suomalaiskuljettajista WRC2-luokassa ajavat Skodan tehdastiimin Kalle Rovanperä ja Hyundain Jari Huttunen. Myös Skoda-kuljettaja Juuso Nordgrenin tämän kauden ohjelmaan kuuluu WRC2-kisoja.

Skodan Pontus Tidemand ja Jan Kopecky pitävät hallussaan WRC2-luokan MM-pistetaulukon kärkisijoja ennen tulevana viikonloppuna ajettavaa Portugalin MM-rallia. Huttunen, Nordgren ja Max Vatanen ovat mukana Portugalin osakilpailun WRC2-luokassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat