Quantcast

Rovanperälle ja Halttuselle odotetusti kunniaa – ”Saadaan Suomi taas maailmankartalle”

Autourheilun kansallisen lajiliiton AKK-Motorsportin vuosittaista mitaligaalaa juhlittiin Itämeren aalloilla viikonloppuna.
Jonne Halttunen
Jonne Halttunen. Kuva: Petro Piilo / AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Illan odotetuimman palkinnon, Vuoden Autourheilija -tittelin veivät nimiinsä ralliautoilun hallitsevat maailmanmestarit Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen.

Rovanperä ei Japanin työkiireiltään päässyt paikalle, mutta kartanlukija Halttunen kävi pokkaamassa arvostetun tittelin parivaljakolle ja toi tilaisuuteen myös Rovanperän terveiset toiselta puolelta maapalloa.

– Tämä palkinto merkitsee meille erittäin paljon. Jos mietitään tätä kisakautta ja sitä, että Suomi ei ole voittanut pitkään aikaan rallin maailmanmestaruutta, niin onhan kulunut vuosi ollut aivan mahtava, Halttunen sanoi.

– Toki tämä mestaruus on ollut myös minun ja Kallen unelma pikkupojista asti ja se, että saadaan Suomi taas maailmankartalle. Kallelta lämpimät terveiset kaikille ja kiitos kaikesta tuesta, se on merkinnyt meille tosi paljon.

Markku Alénin maljan pokkasi Miko Jalava. Alénin malja on vuoden 1981 voittopalkinto Portugalin MM-rallista, joka jaetaan vuosittain rallin junioreiden suomenmestaruuden voittaneelle. Henri Hokkala puolestaan pokkasi Hannu Mikkolan maljan. Mikkolan malja jaetaan kuljettajalle, joka on ajanut eniten erikoiskokeiden pohja-aikoja omassa luokassaan rallin SM–sarjassa.

Vuoden kartanlukijana palkittiin puolestaan Enni Mälkönen, joka voitti päättyneellä kaudella rallin MM-sarjan WRC3-luokan karttureiden mestaruuden. Vuoden ralliteosta palkittiin puolestaan Lauri Joona, joka voitti samaisen luokan kuljettajien tittelin.

Rallin SM-sarjan voittaja Mikko Heikkilä sai muiden pokaaliensa lisäksi Vuoden Superstar -palkinnon. Mediapalkinnon puolestaan kuittasi nimiinsä Ylen lähetyksistä tuttu Henri Haapamäki.

Kaikki palkitut voit katsoa tämän linkin kautta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat