Quantcast

Rovanperä pääsee taas irti – avasi tämän kauden ralliohjelmaansa

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin superlupaus Kalle Rovanperä pääsee tositoimiin liki kahden kuukauden tauon jälkeen Argentiinan MM-rallissa, joka käynnistyy torstaina ajettavalla testierikoiskokeella.

Viimeksi Rovanperä nähtiin Skodan tehdastallin Fabia R5:n ratissa maaliskuun alussa ajetussa Meksikon osakilpailussa. Tuolloin homma meni pipariksi jo alkumetreillä, kun jäähdytin rikkoutui tiellä olleeseen kiveen.

Argentiinassa Rovanperä ajaa ensimmäistä kertaa. Kyseessä on nuoren suomalaisen viides kisa WRC2-luokassa, joten kokemusta ei ole vielä kertynyt muihin kärkinimiin nähden kuin nimeksi.

– Nauhoja on tutkittu läpi, mutta niin se menee aina. Aika perusvalmistautuminen minulla on tähän kisaan ollut. Vaikea vielä sanoa rallista mitään. Vähän se on Meksikon kaltainen, mutta aika paljon nopeampi, Rovanperä summaa Rallit.fille.

– Juuri nopeaa soratietä olen enemmän ajanut, joten siinä mielessä hyvä juttu. Toisaalta Meksikossa myös kinkkiset pätkät kulkivat hyvin. Kokemuksen hankkiminen on ykkösasia, mutta harvoin minä muuhun kuin voittoon olen tyytyväinen.

Rovanperä uskoo saavansa kovimman haasteen tallikavereiltaan Pontus Tidemandilta ja Ole Christian Veibyltä.

– Muut Skoda-kuskit menevät varmasti kovaa ja on viivalla muutama muukin kova kuljettaja eri merkeillä. Heidän vauhtiin täytyy omaa kyytiä mitata, Rovanperä sanoo.

Rovanperä on joutunut nuoren ikänsä vuoksi jättämään tällä kaudella väliin Ruotsin ja Korsikan MM-osakilpailut. Argentiinan jälkeen 17-vuotias superlupaus nähdään MM-sarjassa seuraavan kerran vasta heinäkuun lopussa ajettavassa Suomen MM-rallissa.

– Argentiinan jälkeen tulee minulla aika pitkä paussi. Seuraava MM-kisa on Jyväskylässä. Voi olla, että ajetaan siinä välissä esimerkiksi treenin kannalta jotain kansallisen tason kisoja. Jotain harjoitusta on kuitenkin hyvä saada, Rovanperä pohtii.

Alun perin Rovanperän piti ajaa myös Aasian-Tyynenmeren sarjassa, mutta nämä suunnitelmat saivat takapakkia, kun Skodia APRC-sarjassa vuosia ajattanut MRF Racing -tiimi päätti lopettaa ja keskittyä intialaiskuski Gaurav Gillin johdolla WRC2-luokaan tulevaisuudessa. MRF Racingin väreissä muun muassa Veiby on aiempina vuosina kiertänyt Aasian sarjan ralleja.

– Tällä hetkellä ei ole Aasian sarjan suhteen mitään varmaa. Näyttää kuitenkin siltä, että ei me siellä tulla ajamaan, Rovanperä myöntää.

Argentiinan MM-ralli alkaa torstaina ajettavalla testierikoiskokeella. Kisa päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä

  • Uusimmat