Quantcast

Rovanperä manasi tyhmää virhettään, tilanne tallentui videolle – ”Jonnelta saattoi pari kirosanaa päästä”

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperän unelma viidennestä perättäisestä luokkavoitosta rallin MM-sarjassa meni todennäköisesti murskaksi lauantaiaamun avauserikoiskokeella Saksan asvaltilla.

Rovanperä ajoi ulos tieltä ja jäi jumiin. Eroa luokkapohjiin tuli Freisenin erikoiskokeella yli neljä minuuttia. Myös Römerstrasen pätkällä Rovanperä ulkoili ison hypyn jälkeen. Tyhmä virhe jäi kaivelemaan.

– Minulta ei tullut kirosanoja. Jonnelta saattoi pari kirosanaa päästä. Tunnelma latistuu väkisinkin, kun voitosta aina ajetaan. Se oli tyhmä pieni virhe, mikä vei nyt paljon aikaa, Rovanperä sanoi Rallit.fille.

– Tuntuu, että meillä on aina noita pieniä paikkoja, mihin jäädään kiinni. Mitään ei sattunut autolle, mutta aikaa meni liian kauan. Jonne (kartanlukija Halttunen) lähti jo hakemaan yleisöä avuksi, mutta auto irtosi, kun aikansa hankasi siinä edestakaisin.

https://twitter.com/OfficialWRC/status/1165168511657893889

Rovanperä otti ulosajon omaan piikkiinsä, mutta virhe saattoi tapahtua jo nuotituksessa. Virhe ei ollut iso, mutta koska yleisöä ei ollut auttamassa, aikaa tuhrautui rutkasti.

– Virheitä vaan tulee kaikille. Pääasia on, että virheistä ottaa opiksi. Ensimmäistä kertaa kun ajetaan rallia, missä on heinäpaaleja, niin pitäisi vaan olla tarkempi nuotituksessa. Aina ne ei ole ihan samassa paikassa kuin edellisellä kerralla, Rovanperä summasi.

– Ne kohdat pitää saada tarkemmaksi nuotille. Nyt ainakin tietää, mitä tapahtuu, kun tulee liian kovaa kapeaan kohtaan. Minulla ei ollut se paikka kapeaksi merkitty.

Nuori puuppolalainen on tippunut lauantaiaamun ongelmien myötä R5-autojen luokassa 14. sijalle. WRC2 Pro –luokassa Rovanperä on viimeisellä eli neljännellä tilalla.

– Ajetaan nyt ainakin omasta sijasta loppurallin ajan. Eipä sieltä kukaan ohi voi tulla. Armeija-alueella voi iltapäivällä tapahtua mitä vaan. Myös itselle voi tulla vielä jotain.

Katso alta kooste lauantaiaamupäivän tapahtumista. Videolla muun muassa Esapekka Lapin spinnaus ojaan.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,277507″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat