Rovanperä dominoi luokkaansa Chilessä – ”Ajettiin todella kovaa, jos vertaa WRC-autoihin”

Kalle Rovanperä. Kuva: AKK Sports Oy

Suomalaislupaus Kalle Rovanperä on ajanut vakuuttavasti Chilen MM-rallissa. Ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta Rovanperä pitää luokkansa kärkitilaa tukevasti hallussaan. 

Puuppolalainen johtaa WRC2 Pro -luokkaa 36,1 sekunnin erolla ennen Citroenin kokenutta norjalaista Mads Östbergiä.

– En ole ihan tyytyväinen itseeni enkä autoon. Hitaissa mutkissa auto luisti liikaa. Muuten meni ihan hyvin. Mads ajoi tosi hyvin kaksi ekaa pätkää iltapäivällä, mutta toisaalta me ajettiin molemmat todella kovaa, jos vertaa WRC-autoihin, Rovanperä korosti.

Ja tottahan nuori suomalainen virkkoi. Esimerkiksi erikoiskokeella numero kymmenen Rovanperä ja Östberg ylsivät noin viiden sekunnin päähän WRC-autolla ajavasta Esapekka Lapista.

Katso alta video Thierry Neuvillen lauantaisesta ulosajosta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Rovanperä löysi silti parannettavaa.

– Hitaista mutkissa pitäisi päästä kovempaa ulos. Ajotyyliä pitäisi ehkä muuttaa rauhallisemmaksi. Perä luistaa liikaa enkä saa vauhtia kannettua ulos mutkista, nuori Skoda-kuski virkkoi.

– Tilanne on hyvä. Huomenna on kuitenkin hankalia pätkiä edessä. Keli vielä muuttui ja jos on märkää, niin se tekee ihan erilaiseksi tekemisen. Säädöt pitää miettiä tarkasti. Tässä sitä oppii parhaiten.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö