Quantcast

Rovaniemen kaupunki tukee Suomen MM-talvirallia huomattavalla summalla

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä vuoden 2020 Tunturirallin lähtöseremonioissa Rovaniemen keskustassa. Kuva: Visit Rovaniemi
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovaniemen kaupunginhallitus päätti maanantaina kokouksessaan, että se tekee yhteistyösopimuksen Suomen MM-rallin järjestelyistä vastaavan AKK Sports Oy:n kanssa.

Rovaniemi isännöi rallin MM-sarjan talviosakilpailua helmikuun lopussa. Lapin pääkaupunki sai kisan järjestettäväkseen, kun Ruotsi joutui perumaan helmikuun puoliväliin kaavaillun MM-osakilpailunsa koronapandemian vuoksi.

Rovaniemen kaupunki tekee 300 000 euron arvoisen yhteistyösopimuksen AKK:n kanssa. Rallin isäntäkaupungista tulee kilpailun virallinen yhteistyökumppani.

Ralli tuo Rovaniemelle kansainvälistä näkyvyyttä. Kilpailusta televisioidaan päivittäin suorana kaksi erikoiskoetta ympäri maailman. Rovaniemi saa kansainvälisten tv-lähetysten alkuun oman mainospaikan ja lisäksi kaupungin nimi näkyy mainosbannereissa erikoiskokeiden varsilla.

Rovaniemen kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio pitää sopimusta ennen kaikkea investointina Rovaniemen markkinointiin ja tulevaisuuteen.

– Sopimuksen hinta on edullinen siihen nähden, kuinka laajan näkyvyyden se mahdollistaa. Rallit tuovat myös valoa matkailualan yritysten koronakaamokseen. On onnenpotku, että saimme mahdollisuuden tällaiseen maailmanluokan avaukseen. Sen avulla voimme kääntää maailman katseita meihin myös korona-ajan jälkeen, kun matkailu taas nousee, Vainio sanoo.

– Tapahtuman aluetaloudellinen vaikutus on merkittävä siitäkin huolimatta, että tapahtumapaikalle ei tule koronan vuoksi yleisöä, hän lisää.

Rovaniemen kaupungin ja AKK:n välinen sopimus kattaa vuoden 2021. Lisäksi kaupungilla on oikeus neuvotella seuraavasta sopimuskaudesta, mikäli Suomelle ja AKK:lle tarjoutuu mahdollisuus järjestää MM-talviralli myös kaudella 2022.

Rovaniemi hakee sopimuksen rahoittamiseen avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Merkittävään kansainväliseen yhteistyöhön myönnettävä avustus voi olla enintään 50 000 euroa.

Rallijärjestäjät julkaisivat Rovaniemen MM-rallin reitin myöhään maanantai-iltana. Kilpailussa ajetaan kymmenen erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 251 kilometriä.

Lue myös: Rovaniemen MM-rallin reitti julki – pätkät tuttuja Tunturirallista, huoltoalue uuteen paikkaan

Rovaniemen MM-ralli järjestetään 26.-28. helmikuuta.

Katso alta Valtteri Bottaksen ajonäyte tammikuun puolivälissä ajetusta SM-sarjan Arctic Lapland -rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,363879″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat