Roni Kaupille raju pettymys Pohjola-rallissa – ”Tavoitteet olivat paljon korkeammalla”

Roni Kauppi. Kuva: Tero Lyttinen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 17-vuotias rallikuljettaja Roni Kauppi koko rajun pettymyksen lauantaina ajetussa Pohjola-rallissa, kun hieno mahdollisuus luokkavoittoon hyytyi kolmannen erikoiskokeen kolmanneksi viimeisin mutkan penkkaan.

Paikalle olleiden mukaan Kaupilta ei vauhtia puuttunut, ja ajokin kiskominen penkasta vei tolkuttoman kauan.

– Kahden viimeisen erikoiskokeen luokkapohjat eivät juurikaan lohduta, kun tavoitteet olivat paljon korkeammalla. Rinta leukaa vasten ja kohti uusia pettymyksiä, Kauppi manasi epäonnistumistaan.

Ralli alkoi kahdella reilun kahden kilometrin mittaisella jäärataerikoiskokeella.

– Ajokkimme ei yksinkertaisesti sopinut jäällä spooreihin ja urat olivat matalat. Oli todella suuria vaikeuksia pitää ajosuunnassa. Taisi jäärata sopia paremmin takavetoisille, arveli Kauppi avauksen jälkeen.

Kahden pätkän jälkeen Kauppi oli kolmantena hyvissä kyttäysasemissa avauskisassa luokan voittaneen Kim Forsgrenin ja Riku Kosken takana.

Kolmospätkällä sitten tapahtui.

– Tulimme pätkää erittäin hyvin. Näin kyllä Forsgrenin nutullaan, mutta se ei haitannut menoa. Loppuun asti yritettiin. Kolmanneksi viimeiseen mutkaan tultiin viitosvaihteella, eikä auto enää siinä vauhdissa kääntynyt, selvitti Kauppi ulosajoaan.

Sijoitus putosi kahdeksanneksi ja eroa kärkeen nousseeseen Simo Muhoseen oli 1.42,6.

Kahdella viimeisellä pätkällä kärkikamppailuun ei enää ollut mahdollisuuksia.

– Yritin lopussa ajaa vain parhaani. Nelospätkä meni mukavasti ja viitospätkällä oli pieni mahdollisuus kivuta vielä ylöspäin. sain kuitenkin jostain syystä risteyksestä eteeni lähteneen kiinni. Lumipölyssä ei vain yksinkertaisesti uskaltanut ajaa lujempaa.

Luokan voitti Simo Muhonen ja Kauppi oli lopulta viides.

– Tuosta saatavat kahdeksan pistettä ei juuri lämmitä, kun tarjolla oli 18 pistettä. Olisi niiden pisteiden turvin ollut mukavampaa lähteä kesän kisoihin. Nyt on onnistuttava jäljellä olevissa osakilpailuissa täydellisesti. Toki auto tulee tutummaksi koko ajan ja pystymme varmasti vielä kehittämään ajokkia, laskeskeli Kauppi.

Kaupin tähtäimessä on ajaa RSJM-kisojen lisäksi myös kaikki sorakauden SM-osakilpailut nuotista.

– Nyt pitää vain harjoitella nuotitusta, päätti Kauppi.

RJSM:n kärjessä ovat Jaakko Tulla ja Juho Koski-Lammi ennen Janne Luhtasta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat