Robert Kubicaa houkuteltiin MM-ralliin – ”Hän halusi tavata”

Robert Kubica
Robert Kubica. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Robert Kubicalle tarjottiin mahdollisuutta kilpailla rallin MM-kauden päätöskilpailussa, mutta puolalaiskuljettaja kieltäytyi tilaisuudesta.

Kubica osallistui edellisen kerran rallin MM-osakilpailuun kaudella 2016, minkä jälkeen hän on keskittynyt rata-autoiluun. Tällä kaudella Kubica kilpaili DTM-sarjassa ja lisäksi hän toimii F1-talli Alfa Romeon testikuljettajana.

Rallikauden päätöskilpailu on määrä järjestää joulukuun alussa Monzan moottoriradalla, joka tunnetaan legendaarisena F1-näyttämönä. Aiemmin huhuiltiin, että Kubica saattaisi kilpailla Monzassa jopa WRC-autolla. Kubican paluu ralliauton ohjaamoon ei toteudu Monzassa, sillä samana viikonloppuna järjestetään kauden viimeistä edellinen F1-osakilpailu Bahrainissa.

Kubica paljasti, että hän sai yhteydenoton liittyen Monzan MM-ralliin.

– Eräs henkilö houkutteli minua kovasti. Hän halusi jopa tavata, mutta sanoin, ettei tapaamisessa ole järkeä, Kubica kertoi Eleven Sports -kanavalle.

– Jos Bahrainin kisa ei olisi samaan aikaan Monzan kanssa, olisin ollut erittäin kiinnostunut kilpailemaan Monzassa. Se on mielenkiintoinen ratkaisu, kun rallia ajetaan kilparadalla, puolalainen lisäsi.

Robert Kubica
Robert Kubica Walesin MM-rallissa marraskuussa 2015. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kubica kertoi samalla, ettei hän ole suunnittelemassa pysyvämpää paluuta rallin pariin.

– Kunnioitan valtavasti rallia lajina. Kaikki asiat pitää tehdä oikealla tavalla, ja tiedän, kuinka paljon se vaatii. Kaikki eivät tiedä, kuinka vaikeasta lajista on kyse.

Monzan MM-ralli ajetaan 3.-6. joulukuuta.

Katso alta lokakuussa ajetun Sardinian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352465″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat