Quantcast

Riku Tahkon hurja taistelu voitosta vaihtui pettymykseen – ”Tuntui, että ajoin rallia paremmin kuin koskaan”

Riku Tahko
Riku Tahko. Kuva: Tomi Hänninen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-kauden toinen osakilpailu ajettiin lauantaina päätökseen Mikkelissä. Riku Tahkon vahva sekuntitaisto SM2-luokan voitosta vaihtui seitsemänteen sijaan teknisen ongelman hidastamana.

Tahkon SM Vaakuna-ralli sai lentävän lähdön perjantaina, kun porvoolainen onnistui ajamaan pohja-ajan Mikkelin raviradalla ajetulla erikoiskokeella. Mini-kuljettaja Tahko jatkoi hyviä otteitaan lauantaiaamuna ja pystyi tavoitteidensa mukaan jatkuvasti ajamaan kärjen tuntumassa.

– Yleisöerikoiskokeet sopivat niin autolle kuin miehelle hyvin. Rallicross-tausta auttaa siinä varmasti. Oli ilo huomata, että vauhti riittää nyt. Mitsu-kuljettajien kanssa saa todella ajaa kunnolla kilpaa ja hatunnosto heille haasteesta, sillä todella kovaa täytyy ajaa pärjätäkseen. Kaikki sujui hyvin ja tuntui, että ajoin rallia paremmin kuin koskaan, Tahko kertasi kisan alkupuoliskoa.

Kuuden erikoiskokeen jälkeen Jaro Kinnunen johti rallia 2,1 sekunnin marginaalilla ennen Tahkoa. Seitsemännellä pätkällä Tahko kohtasi kuitenkin ongelmia vaihteensiirtäjän tangon kanssa. Porvoolaisen sijoitus putosi neljänneksi, lähes kahden minuutin päähän kärjestä ja yli minuutin päähän palkintokorokepaikasta.

– Seitsemännellä erikoiskokeella vedettyäni vaihdekepistä ei tapahtunut mitään. Siirtäjän tanko murtui vaihdelaatikon päästä, ja kakkosvaihde jäi sisään. Loppupätkä jouduttiin ajamaan sillä. Kokeilimme siirtymällä tehdä vaikka mitä, että saisin vaihdettua vaihteita, mutta tiukka aikataulu tuotti meille aikasakkoja ja sijoitukset menivät siinä.

Erikoiskokeiden välillä venyneet huoltotoimenpiteet toivat myöhästymisten vuoksi yli kaksi minuuttia aikarangaistuksia, ja sijoitus putosi seitsemänneksi. Ongelmien jälkeen Tahko ajoi viimeistä edelliselle erikoiskokeelle toiseksi nopeimman ja viimeiselle nopeimman ajan. Sijoitus kuitenkin pysyi seitsemäntenä.

– Ajattelin jo ennakkoon, että kaksi viimeistä erikoiskoetta sopivat meille. Ne menivätkin sitten hyvin. Totta kai olen pettynyt, ettei voittoa nyt saatu, mutta nyt ainakin tiedämme, että pystymme ajamaan jokaisessa kilpailussa voitosta.

Rallin SM-sarja jatkuu Joensuussa 29. helmikuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat