Rengasrikko pilasi Rovanperän dominoinnin Walesin MM-rallissa – taistelee silti luokkansa voitosta

Kalle Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa luokan maailmanmestaruus jo Walesissa. Kuva: Miika Wuorela

Kalle Rovanperä ajaa toisella sijalla WRC2 Pro –luokassa Walesin MM-rallin ensimmäisen varsinaisen kilpailupäivän jälkeen.

Nuorukainen ajoi erikoiskokeilla sellaista vauhtia, ettei kilpakumppaneilla ollut mahdollisuutta vastata suomalaisen vauhtiin. Rengasrikko päivän toiseksi viimeisellä erikoiskokeella söi rutkasti sekunteja, mutta Rovanperä taisteli takaisin.

Päivän päätteeksi Rovanperä oli vain 7,5 sekunnin päässä luokan kärkipaikkaa pitävästä tallikaveristaan Jan Kopeckysta.

– Aamu oli meille hyvä, vaikkei mikään paras. Aikaa kuluu uusien säätöjen opettelussa. Pieniä virheitä tuli siinä, kun auto teki vähän arvaamattomasti temppujaan. Hyvät säädöt ne silti ovat, kunhan vain oppii ne, myhäili Rovanperä.

Mutaisissa olosuhteissa ajaminen oli suunniteltava huolella. Vaikka mahdollisuutta varovaiseen ajotapaan ei ollut, halusi Rovanperä parantaa tuntumaa autoonsa, ennen kuin nostaisi yrittämisen tasoaan.

– Lukkojen puolesta pitoa oli hyvin, mutta pidon rajoja täytyy vielä itse opetella enemmän.

Yksi ajovirhekin päivään mahtui, kun Rovanperä vieraili kevyesti tien ohessa aamupäivän lenkillä.

– Risteyksessä auto vain yliohjasi. Tulin hieman liian kovaa siihen paikkaan ja pyörähdimme melkein. Ei siinä onneksi aikaa mennyt.

Rengasrikon myötä ylivoimainen johtoasema omassa luokassa suli ja Kopecky nousi johtoon, mutta vain 7,5 sekunnin turvin. Skoda-kaksikko pitää hallussaan myös koko R5-luokituksen autojen kahta kärkitilaa. Ranskalainen Pierre-Louis Loubet on kolmantena vain 3,3 sekuntia Rovanperästä. Kärkinelikon täydentää venäläiskuski Nikolai Grjazin, joka vain 15,1 sekuntia kärkeä perässä.

R5-autojen luokassa viidentenä on konkari Petter Solberg, joka ajaa Walesissa jäähyväiskisaansa. Solberg on kärkeä takana 46,5 sekuntia.

Jaa uutinen