Renaultin uusi ralliauto sai FIA:lta hyväksynnän – ”Suunnittelussa ei tehty yhtään kompromissia”

Renault Clio Rally4
Renault Clio Rally4
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Renault on tiedottanut saaneensa FIA:n hyväksynnän ja luokitukset kuntoon uudelle Clio Rally4 -ralliautolleen. 

FIA:n uuden rallipyramidin alimpaan tasoon kuuluva Rally4-luokka käynnistyi viime vuonna, kun Ford julkisti Fiesta R4:n ja Peugeot 208 R4 tuli myös markkinoille.

Renault lupaa, että Clio R4 -autoja aletaan toimittaa asiakkaille aivan lähiviikkojen aikana. Autoa on testattu yli 5 000 kilometriä muun muassa Stéphane Sarrazinin, Bryan Bouffierin, Jean-Sébastien Vigionin ja Manu Guigoun toimesta.

Ensimmäistä kertaa Clio Rally4 oli yleisön nähtävissä MM-kauden avanneessa Monte Carlon rallissa, josssa Florian Bernardi ja Victor Bellotto ajoivat sillä nolla-autona.

Renault Clio Rally4
Renault Clio Rally4

 

Clio Rally4 perustuu rungoltaan aiemmin julkistettuun Clio Rally5:een, jolla ajetaan rallin EM-sarjassa matalan kustannustason Clio Trophy -sarjaa. Rally4-autossa vain runko on samaa kuin alhaisemman hinnan sisaruksessaan, mutta muuten osia on paranneltu ja laitettu uusiksi.

– Luokitusprosessin maaliin saaminen on mahtava palkinto tiimillemme, joka on tehnyt kovasti töitä Clio Rally4:n parissa. Olemme todella ylpeitä uudesta tuotteestamme, Renaultin asiakaspuolen pomo Benoît Nogier sanoo.

– Tämä auton suunniteltu tekemättä yhtään kompromissia suorituskyvyn tai turvallisuuden suhteen. Tavoite on selkeä, tehdä autosta edelläkävijä omassa luokassaan.

Renault Clio Rally4

Renault Clio Rally4

Lue myös nämä