Renault Clio Rally4 debytoi Suomen rallipoluilla Kuopiossa – kyseessä luultavasti myös kilpa-auton ensikosketus lumella

Kalle Markkanen tekee eräänlaista rallihistoriaa viikonloppuna ajettavassa Kuopion SM-rallissa.
Kalle Markkanen
Kalle Markkanen. Kuva: Markkasen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Renaultin Rally4 -auto esittäytyy tiettävästi ensimmäistä kertaa talvirallissa, kun Markkanen käskyttää TGS Worldwiden tiimin Renaultia Kuopion SM rallissa.

Renault Clio Rally4 tuli markkinoille vuoden 2021 aikana, mutta sellaista ei ole Suomessa ennen Kuopion SM-rallia nähty, joten kyseessä on ainakin ensiesiintyminen Suomen rallipoluilla.

– Pääsin ajamaan yhden testin uudella Renaultilla. Se on hieno auto ja siinä on valtava potentiaali, Kalle Markkanen toteaa tiedotteessa.

Renault Clio Rally4 -autolla on ajettu jo varsin paljon muilla alustoilla Euroopassa. Renault on mielenkiintoinen uutuus, joka poikkeaa teknisesti muiden automerkkien Rally4-luokan autoista. Turboahdettu nelisylinterinen moottori on 1,3-litrainen.

TGS Worlwide on hankkinut talliinsa useamaan Renault Rally4 auton.

– Meille tulee Renaulteja vielä lisää, joten jatkossa niitä on tarjolla vuokralle myös muille asiakkaillemme, toteaa TGS Worldwiden Toni Gardemeister.

– On mielenkiintoista päästä näkemään, mihin Kallen vauhti riittää Kuopion SM-rallissa. Tiedän että auto on teknisesti kilpailukykyinen, vaikka täytyy muistaa että alusta on vielä kesken. Uskon vauhdin kehittyvän kisan aikana, kun kuljettaja tottuu autoon ja saamme lisää tietoa alustan toiminnasta, Gardemeister jatkaa.

Lue myös nämä