Quantcast

Ratkeaako rallin MM-titteli Suomessa ensi kertaa sitten vuoden 1985?

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Suomen MM-rallissa vuonna 2018. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kauden 2021 päätösosakilpailun Japanin rallin ylle tuli lisää synkkiä pilviä keskiviikkona.

Jo aiemmin kisan perumisen suhteen on liikkunut paljon huhuja, koska Japanissa koronatilanteen takia on peruttu muun muassa MotoGP- ja WEC-sarjan osakilpailut. Keskiviikkona Formula 1 -sarja puolestaan ilmoitti, ettei lokakuun Japanin GP:tä ajeta.

Japanin MM-ralli on määrä ajaa marraskuun puolivälissä. Monen asiantuntijan mukaan Japanin F1-kisan peruminen on viimeinen niitti rallihaaveille marraskuussa nousevan auringon maassa. Myös viime vuonna Japanin MM-ralli peruttiin koronapandemian takia.

Rallitoimittaja Miika Wuorela huomauttaa Twitterissä, että jos Japanin MM-ralli perutaan, saatetaan MM-sarjan ratkaisu nähdä jo lokakuun alun Suomen osakilpailussa.

– Surullinen tilanne. Tämä tarkoittaa, että ensi kertaa sitten vuoden 1985 mestaruus ratkaistaan Suomessa. Silloin mestaruuden voitti Timo Salonen ja Peugeot Talbot Sport, ja nyt mestari on Seb Ogier ja Toyota Gazoo Racing, Wuorela ennustaa.

MM-kausi jatkuu syyskuussa Kreikassa, jonka jälkeen on perinteikkään Jyskälän sorakisan vuoro. Ogier johtaa MM-sarjaa 38 pisteellä ennen tallikaveriaan Elfyn Evansia ja Hyundain Thierry Neuvillea. Jos ero säilyy yli 30 pisteessä myös Kreikan ja Suomen rallien jälkeen, ja Katalonia jää lokakuun puolivälissä sesongin viimeiseksi ralliksi, pääsee Ogier nostelemaan mestaruuskannua jo Jyväskylässä.

Mahdollista toki on, että jos Japanin MM-rallin järjestäjät peruvat kisansa, voivat WRC-promoottori ja FIA nostaa vielä pikahälytyksellä korvaavan rallin mukaan, kuten se teki monta kertaa viime kaudella.

Japanilaismediassa MM-rallin mahdollista perumista ei ole juuri kommentoitu. Sen sijaan paikallinen Rallyplus-sivusto tietää kertoa, että kansallisen rallisarjan kisoissa on tehty päätös, jonka mukaan yleisöä ei oteta rallipikataipaleille.

Tokiossa järjestettiin heinä-elokuussa olympiakisat, joten korona-ajan erityistoimista on maassa ainakin kokemusta.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385507″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat