Quantcast

Ranskalaiskuskilla unelmiensa tilaisuus rallin MM-sarjassa – ”Yritän pysytellä rauhallisena”

Ranskalainen Pierre-Louis Loubet saa tällä kaudella elämänsä tilaisuuden rallin MM-sarjassa.
Pierre-Louis Loubet
Pierre-Louis Loubet. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loubet ajoi viime kaudella seitsemän osakilpailua M-Sport Fordin Rally1-autolla ja onnistui vakuuttamaan yhteistyökumppaninsa ja tiimin. Tästä palkintona korsikalainen pääsee tänä vuonna ajamaan kaikki MM-rallit ykköskaliiberin kilpurilla.

– Yritän pysytellä rauhallisena. Tämä on minulle fantastinen mahdollisuus, mutta tuo mukanaan myös ison vastuun ja se minun on otettava vakavasti, Loubet sanoo.

– Täytyy siis pitää pää kylmänä. On meillä ainakin kaikki työkalut olemassa menestykseen.

Uusi kausi starttaa tänä iltana kahdella pimeässä ajettavalla erikoiskokeella Monte Carlo -rallissa. Loubet lähtee luottavaisena haastavaan kilpailuun.

– Olen todella tyytyväinen testeihimme. Kokeilimme monia eri asioita, jopa enemmän kuin normaalisti. Auto tuntui hyvältä ajaa. Automme on myös rakennettu näille teille ja todella nautinnollinen ajaa, Loubet hehkuttaa.

M-Sport Fordin Puma Rally1 -autolla viime kaudella niin ikään ajaneella toisella ranskalaiskuskilla Adrien Fourmaux’ lla uusi kausi käynnistyy eri lähtökohdista. Fourmaux’n kausi 2022 oli kehno ja tänä vuonna mies hakee uutta vauhtia uralleen WRC2-luokasta. Kalustona toimii jälleen M-Sportin Ford, mutta tällä kertaa Rally2-luokituksen auto.

– Monte Carlosta on aina kiva aloittaa kausi. Toivomme hyvää tulosta heti avauskisasta, jotta saamme WRC2-kaudellemme positiivisen startin, viime vuonna Montessa rajusti ulos ajanut Fourmaux toteaa.

– Toki kisa on yksi kauden vaikeimmista, koska olosuhteet vaihtelevat paljon. Luvassa lienee myös lunta ja jäätä tällä kertaa. Katsotaan, mitä voimme saavuttaa nyt, kun palaamme takaisin Rally2-auton rattiin.

Katso alapuolelta, mitä Monte Carlon MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat