Ranskalaiskuski omisti MM-rallivoittonsa tiimilleen, joka menetti mekaanikon traagisesti Dakar-rallissa

Yohan Rossel otti uransa ensimmäisen voiton rallin MM-sarjan WRC2-luokassa pari viikkoa sitten ajetussa Kroatian osakilpailussa.
Yohan Rossel
Yohan Rossel. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime vuoden WRC3-luokan mestari omisti voittonsa tiimilleen PH Sportille, joka koki traagisen tapahtuman tammikuun Dakar-rallissa. Ranskalaistallin mekaanikko Quentin Lavalée menehtyi auto-onnettomuudessa siirtymällä.

Citroen C3 Rally2 -autolla ajava Rossel jäi luokassaan ulosajon myötä Monte Carlossa tammikuussa kuudenneksi, mutta nousi voittajaksi Kroatian asvaltilla.

– Monten jälkeen tein todella kovasti töitä tiimin kanssa. Tämä voitto on omistettu heille. Heillä ei ole ollut helppoa aikaa Dakarin jälkeen, Rossel sanoo rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Tunnen tallin hyvin, koska olin heidän kanssaan Ranskan juniorisarjassa kaudella 2019. Uskon, että tämä voitto merkitsee heille paljon.

PH Sportille voitto oli tämän kauden ensimmäinen MM-sarjassa, sillä kaksi ensimmäistä WRC2-luokan voittoa vei saksalainen Toksport kuskinaan norjalainen Andreas Mikkelsen. Kroatiassa Rossel dominoi luokkaansa alusta loppuun erittäin haastavista olosuhteista huolimatta.

– Olosuhteet huomioon ottaen suorituksemme oli todella vahva. Aina ei ollut helppoa ja välillä oli vain pakko myöntää, että ei voi puskea. Meidän tavoitteemme oli ajaa ilman virheitä ja ottaa pisteitä MM-sarjaan. Itseluottamus oli hyvällä tasolla ja myös tiimi teki mahtavaa työtä, Rossel hehkuttaa.

Täksi vuodeksi Rossel joutui ottamaan rinnalleen uuden kartanlukijan, sillä viime vuonna vieressä istunut Alexandre Coria vaihtoi M-Sport Fordin tehdastallin kuljettajan Adrien Fourmaux´n rinnalle. Kroatiassa Rosselin kanssa ensimmäistä kertaa auton jakoi Valentin Sarreaud.

– Valentinin kannalta tämä on aika hullu juttu, sillä hän ehti jo lopettaa kaksi vuotta sitten. Hän on hyvä ystäväni ja asuu kotini vieressä, 27-vuotias Rossel summaa.

– Kun Alex vaihtoi Fourmaux´n mukaan, Valentin sanoi minulle, että miksipä ei. Päätimme kokeilla yhdessä ja otimme heti voiton. Se on täydellinen aloitus yhdessä.

WRC2-luokan pisteissä Rossel on voittonsa myötä toisena 15 pisteen päässä kaksi osakilpailuvoittoa ajaneesta Mikkelsenistä. Molemmat miehet nähdään lähtöviivalla parin viikon päästä ajettavassa Portugalin MM-rallissa.

Katso alapuolelta WRC2-luokan parhaat palat Kroatian MM-rallista.

Lue myös nämä