Rallitoivo Lauri Joona joutui tekemään kovan päätöksen MM- ja SM-rallin välillä

Lauri Joona
Lauri Joona vauhdissa Viru-rallissa. Kuva: Timo Anis
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan SM3-luokan kärkikuljettaja Lauri Joona tavoittelee uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta loppukauden kisoissa.

Joona oli loistavassa vauhdissa talvikauden SM-ralleissa. Hän nappasi luokkavoitot Arctic Lapland -rallissa ja Mikkelin osakilpailussa sekä sijoittui toiseksi Itärallissa.

Joona kävi helmikuussa ajamassa myös Ruotsin MM-rallissa JWRC-junioriluokan pisteistä. MM-sarjan ja JWRC:n seuraava osakilpailu järjestetään syyskuun alussa Virossa, mutta Joona on päättänyt jättää kilpailun väliin.

– JWRC-kisat jatkuvat Virossa samaan aikaan Kouvolan SM-rallin kanssa, joten se jää meiltä ainakin väliin. Katsotaan MM-jatkoa sitten tuonnempana, Joona kertoo tiedotteessa.

Katso alta kooste JWRC-luokan tapahtumista Ruotsin MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Rallin SM-sarjassa ajetaan vielä kaksi osakilpailua, Kouvolan ja Pohjanmaan SM-rallit syyskuussa. Joonalla on luokassaan 20 pisteen etumatka lähimpään uhkaajaansa Sami Pajariin ennen viimeisiä ralleja. Joonan mestaruustoiveita helpottaa entisestään se, että Pajari jättää väliin Kouvolan SM-rallin ja suuntaa Viroon JWRC-karkeloihin.

Lue myös: Sami Pajarilla edessä kiireinen syksy – panostaa isosti rallin MM-sarjaan

Joona palasi koronaviruksen aiheuttamalta kilpailutauolta heinäkuun alussa, kun hän osallistui Viru-ralliin Virossa. Joona sijoittui luokassaan toiseksi.

– Mukava oli vetää pitkästä aikaa. Reitti oli aika kovavauhtinen ja uraa tuli tiehen paikka paikoin paljon, mutta kisa sujui ihan ok.

Joona piti rallituntumaa yllä koronakevään aikana testien merkeissä. Hän ajoi sekä omalla etuvetoisella Fordillaan että nelivetoisella Skodalla.

– Ajettiin omalla autolla testiä noin 150 kilometriä kevään aikana ennen Viron kilpailua. Koska keväällä ei ollut kisoja, päätimme pitää ajotuntumaa yllä myös R5-luokan Skodaa testaamalla.

– Tarkoituksena oli saada näkökulmaa nelivetoisen auton käyttäytymiseen ja mahdollisesti hyötyä siitä opista etuvetoisessa autossa. Todella hieno laite ajaa ja hieno steppi eteenpäin päästä testaamaan nelivetoista autoa, mutta pysytellään nyt vielä toistaiseksi R2-luokassa, Joona suunnittelee.

Ennen seuraavaa SM-rallia Lauri Joona osallistuu elokuussa Virossa ajettavaan Lõuna-Eesti-ralliin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat