Quantcast

Rallitiimiltä kova ilmoitus: Heikki Kovalainen tähtää Japanin MM-ralliin

Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen ja kartanlukija Sae Kitagawa. Kuva: Rally Team AICELLO
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ex-formulatähti Heikki Kovalainen ilmoitti marraskuun lopussa, että miehen ura Japanin Super GT -sarjassa on ohi. 

Kovalainen kertoi samalla, että aikoo panostaa entistäkin enemmän ralliin. Päättyneellä kaudella suomussalmelainen voitti Japanin rallisarjassa JN2-luokan mestaruuden Toyota GT86 CS-R3 -kilpurin ratissa. Ensi vuonna mies haluaa päästä ajamaan nelivetoisella ralliautolla.

Kovalaisen tiimi Rally Team AICELLO julkisti suunnitelmiaan Facebookissa keskiviikkona. Kovalainen ja kartturi Sae Kitagawa kisaavat ensi vuonna Skoda Fabia R5:lla Japanin rallisarjassa sekä aikovat olla mukana myös Japanin MM-rallissa marraskuussa.

Rallitiimi etsii kuitenkin lisää yhteistyökumppaneita, jotta homma varmistuisi.

– Haluamme kiittää kaikkia faneja ja sponsoreita heidän tuestaan tällä kaudella. Meidän tiimimme aloitti vuonna 2019 ja moni on varmasti katsonut, miten Heikki nauttii rallista. Kolmannella kaudellamme voitimme jo mestaruuden, Rally Team AICELLOn nokkamies Tadashi Makino kirjoittaa.

– Ensi kaudella Heikki toivoo nousevansa korkeimpaan luokkaan, jotta voi kisata FIA:n luokituksen autoja vastaan. Tiimi on jo tehnyt valmisteluja asian suhteen. Kulurakenne on kuitenkin iso haaste. Tähän mennessä olemme tehneet töitä minimimäärällä henkilökuntaa, mutta nyt määrän on noustava. Myös kalusto tuo lisää kustannuksia.

Kovalainen on ajanut Japanin rallisarjassa vuodesta 2016 lähtien. Mies on osallistunut kertaalleen myös Tunturirallin vuonna 2015, josta rallikipinä sai alkunsa.

F1-sarjassa Kovalainen oli mukana vuosina 2007-13. Super GT -sarjassa Kovalainen ajoi kausilla 2015-21 voittaen sarjan mestaruuden 2016.

Lue myös nämä