Rallitähti vakavan paikan edessä

Elfyn Evans yrittää löytää paremman vauhdin ensi viikonloppuna ajettavassa Puolan MM-rallissa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota GAZOO Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans jakaa rallin MM-sarjassa kakkossijaa Hyundain Ott Tänakin kanssa. Toyota-tähti ei ole kuitenkaan ollut parhaassa iskussa edellisissä ralleissaan – suoraan sanottuna walesilaisen vauhti on ollut kateissa.

MM-sarjan kärkikuljettajista Evans keräsi selkeästi vähiten pisteitä edellisissä kisoissa Portugalissa ja Sardiniassa. Evansin kokonaispotti kahdesta kilpailusta oli 24 pistettä, kun taas MM-sarjaa johtava Thierry Neuville sai samoista ralleista 36 pistettä, Tänak peräti 51 pistettä ja sarjassa neljäntenä oleva Sebastien Ogier 47 pistettä.

Kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Puolan sorarallilla. Nopeiden kisojen pitäisi sopia luonteeltaan Evansille, joten nyt Toyota-kuskilta odotetaan tasonnostoa. Mikäli sitä ei tule, Evansin tilanne MM-taistossa vaikuttaa huolestuttavalta.

– Parin vaikean rallin jälkeen toivomme todellakin olevamme paremmassa iskussa näissä nopeammissa ralleissa. Vaikka ne ovat luonteeltaan melko samanlaisia, jokaisessa kisassa on omat haasteensa, Evans viittaa Puolan, Latvian ja Suomen osakilpailuihin, jotka ajetaan yhteen putkeen kesän aikana.

Puolan MM-ralli ajettiin viimeksi seitsemän vuotta sitten. Evans on kilpaillut Puolassa kolmesti urallaan.

– Päällimmäinen muisto Puolan rallista on se, että se on varsin nopea ralli. Vauhti on todellakin toisenlainen kuin edellisessä kilpailussa Sardiniassa. Puolan rallissa tiet tapaavat myös mennä heikompaa kuntoon, joten se voi olla haastavaa, kun pätkät ajetaan toisen kerran, Evans puntaroi.

– Rallissa on osuuksia, joilla olemme ajaneet aiemmin, mutta nuotit ovat melko vanhoja, joten siinä mielessä se on enemmän kuin uusi ralli. Todennäköisesti meillä on melko kiireinen nuotitus, kun teemme uudet nuotit.

Hyundai-kuljettaja Neuville lähtee Mikolajkin ympäristössä ajettavaan kilpailuun 18 pisteen etumatkalta Evansiin ja Tänakiin nähden. Evans saanee hieman hyötyä siitä, että hän starttaa kolmikosta viimeisenä perjantain erikoiskokeille.

Puolan MM-ralli käynnistyy torstaina, jolloin aamupäivällä ajetaan testierikoiskoe ja illalla yleisöerikoiskoe.

Lue myös nämä