Rallitähti laihdutuskisaan kartturinsa kanssa säännön vuoksi – ”Hän vie tämän äärimmäisyyksiin”

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Bastien Roux / DPPI
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Norjalaiskuljettaja Andreas Mikkelsen ja kartanlukija Ola Fløene yrittävät nipistää ylimääräistä pois kropastaan ennen Rovaniemen MM-rallia.

Toksport-tallia edustavia Mikkelseniä ja Fløeneä ei voi kuvailla ylipainoisiksi kavereiksi. Tästä huolimatta parivaljakko yrittää pudottaa painoaan – rallin MM-sarjan säännön vuoksi.

Rally2-luokituksen autojen minipainoksi on asetettu 1 230 kiloa. Miehistön kanssa auton minipaino on asetettu 1 390 kiloon, joten kuljettajan ja kartturin minimipainoksi on linjattu 160 kiloa.

Jos kuljettajapari painaa alle 160 kiloa, autoihin laitetaan lisäpainoja. Yli 160-kiloisella miehistöllä on puolestaan ”ylimääräistä” kannettavaa autossa.

– En ole mielestäni lihava, mutta Ola ja minä olemme molemmat ottaneet hieman painoa, Mikkelsen kertoo DirtFish-sivustolla.

– Tunnen hyvin Olan ja hänet saa parhaiten mukaan tähän kilpailemalla, kumpi pudottaa enemmän painoa ennen kuin starttaamme Suomen talviralliin. Hän vie tämän äärimmäisyyksiin, koska hän inhoaa häviämistä. Hän syö kuusi banaania aamupalaksi, minkä jälkeen hän ei syö mitään muuta koko päivänä, mutta treenaa kuin hullu. Minä kasvatan harjoittelumääriä ja syön parempaa ruokaa, entinen WRC-kuljettaja suunnittelee.

Mikkelsen kilpaili viime kauden loppuun saakka Anders Jægerin kanssa. Mikkelsen ja Jæger ovat molemmat pitkiä, noin 190-senttisiä miehiä, joten minimipainoon pääseminen oli kovan työn takana.

– Jotkut miehistöistä ovat lyhyempiä ja kevyempiä. Kyllä, heillä on lisäpainot, mutta ne eivät ole penkillä. Ylimääräinen paino voidaan laittaa auton lattialle, mikä auttaa painopisteen kanssa, joten hävisimme siinä, Mikkelsen toteaa.

Mikkelsen avasi kautensa voittamalla ylivoimaiset WRC2-luokan Monte Carlon MM-rallissa. Rovaniemen MM-rallin WRC2-luokan kisassa hän saa vastaansa muun muassa Esapekka Lapin ja Jari Huttusen.

Rovaniemen MM-ralli ajetaan 26.-28. helmikuuta.

Katso alta MM-kauden avanneen Monte Carlon rallin parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute]

Lue myös nämä