Quantcast

Rallitähti Ken Block on kuollut

Yhdysvaltalainen rallikuljettaja Ken Block kuoli maanantaina moottorikelkkaonnettomuudessa.
Ken Block
Ken Block. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Blockin rallitiimi Hoonigan Racing Division vahvisti suru-uutisen myöhään maanantai-iltana Yhdysvaltain aikaa. Block oli kuollessaan 55-vuotias.

– Ken oli visionääri, edelläkävijä ja ikoni. Ja mikä tärkeintä, hän oli isä ja aviomies. Häntä tulee uskomattoman iso ikävä, Hooniganin julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

Traaginen onnettomuus sattui Utahin osavaltiossa Wasatchin piirikunnan alueella. Paikallisen seriffin toimiston mukaan se sai tiedon moottorikelkkaonnettomuudesta noin kello 14 paikallista aikaa.

– Kuljettaja, 55-vuotias Ken Block Utahin Park Citystä, oli ajamassa moottorikelkalla jyrkässä mäessä, kun kelkka kaatui hänen päälleen. Hänet todettiin onnettomuuspaikalla kuolleeksi onnettomuudessa saamiinsa vammoihin, viranomaiset tiedottivat.

Block oli kelkkailemassa isomman ryhmän kanssa Mill Hollow’ssa, mutta onnettomuushetkellä muita ei ollut paikalla.

Block aloitti ralliuransa vuonna 2005 ja ensimmäisen kerran hänet nähtiin rallin MM-sarjassa kaudella 2007. Yhdysvaltalaistähti osallistui urallaan 25 MM-ralliin ja sijoittui parhaimmillaan seitsemänneksi Meksikon osakilpailussa vuonna 2013.

Ken Block
Ken Block. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Block kilpaili menestyksellä rallicrossin parissa ja saavutti lajin MM-sarjassa kaksi palkintokorokepaikkaa. Viime vuonna Block ajoi Yhdysvaltain rallisarjassa ja sijoittui lopulta toiseksi käytyään mestaruudesta tiukan kamppailun Brandon Semenukia vastaan

Isolle yleisölle Block tuli tunnetuksi näyttävistä Gymkhana-stunttivideoistaan, joissa hän esitteli ajotaitojaan eri puolilla maailmaa. Videoita on katsottu satoja miljoonia kertoja.

Blockia jäävät kaipaamaan vaimo Lucy ja hänen kolme tytärtään.

Lue myös nämä

  • Uusimmat