Rallitähti ällistyi testattuaan sähköistä kilpuria – ”Mitä helvettiä täällä tapahtuu?”

Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjasta tuttu Andreas Mikkelsen sai maistiaisen täysin sähköisestä rallicross-kilpurista Itävallassa.

Mikkelsen kävi testaamassa itävaltalaisen BRR-tiimin sähköistä Skoda Fabiaa ja esitteli samalla kilpuria rallicrossin MM-sarjan tiimeille. Fabia on varustettu Kreisel Electricin kehittämällä sähkömoottorilla, joka teki vaikutuksen Mikkelseniin.

– Aika hullua. Se on todella tehokas. Auto on todella nautinnollinen, Mikkelsen kuvaili videoblogissaan ensimmäisten testivetojensa jälkeen.

Sähkö-Skodasta irtoaa lähes 700 hevosvoimaa, jotka saavat kilpurin kiihtymään ärhäkästi.

– Ensimmäisen kunnon kiihdytyksen jälkeen aloin nauraa, koska ajattelin vain, että mitä helvettiä täällä tapahtuu, Mikkelsen hekotti.

Tehot toivat Mikkelsenille oman haasteensa Fuglaun radan soraosuudelle.

– Olen ajanut autoilla, joissa on vähemmän tehoja. R5-autoissa kaasu painetaan aina pohjaan. Tässä autossa kaasulla pitää tunnustella, koska se on todella herkkä.

Mikkelsen ei voinut kuin kehua autoa testiurakkansa päätteeksi.

– Minun täytyy sanoa, että vau! Olen sanaton. Voimaa on todella paljon, mutta autolla on silti helppo ajaa, norjalaistähti summasi.

Mikkelsen kilpailee seuraavaksi Portugalin MM-rallissa reilun kahden viikon kuluttua. Hän saa WRC2-luokassa vastaansa muun muassa Esapekka Lapin ja Teemu Sunisen.

Katso alta Mikkelsenin videoblogi kokonaisuudessaan.

 

Rallit.fi pääsi viime vuonna suomalaisen Ferratum Teamin sähköisen rallicross-auton kyytiin. Katso alta, miten toimituspäällikkö Aki Hietavala reagoi Juha Rytkösen ohjastaman sähkö-Fiestan kiihdytykseen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,354741″ ap mute]

Lue myös nämä