Quantcast

Rallit.fi tavoitti Esapekka Lapin uuden työnantajansa vaatevarastosta – yksi puhelinsoitto mullisti suomalaiskuskin suunnitelmat

Esapekka Lapilla pitää tulevana kautena enemmän kiirettä rallin parissa kuin useampaan vuoteen.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitiimi julkisti viimein perjantaina pidempään tiedossa olleen julkisen salaisuuden eli Lapin sopimuksen. Toyotan rallitiimissä tänä vuonna ajanut Lappi saa ajaa ensi vuonna kaikki MM-rallit Hyundain Rally1-kilpurilla.

Rallit.fi tavoitti perjantaina alkuillasta Lapin, joka oli Saksan Alzenaussa tutustumassa uuden työnantajansa päämajaan.

– Täällä kuule ollaan vaatevarastossa etsimissä uusia tiimivaatteita, hyväntuulinen Lappi aloittaa puhelun.

Suomalaiskuskilla on erinomainen syy hyvään tuuleen, sillä pari vuotta sitten Lappi jo kertoi, että ura rallimaailman huipulla saattoi olla siinä.

Lappi ilmoitti kauden 2020 päätteeksi, ettei hän aio jatkaa kuljettajana M-Sport Fordilla, jolta olisi ollut ajopaikka tarjolla vain maksua vastaan. Muista tiimeistä Lapille ei löytynyt tilaa.

– Aika iso kontrasti on nyt siihen, missä tilanteessa olimme kaksi vuotta sitten, kun olin ajanut viimeisen pätkän Monzan rallissa. Pidimme sen jälkeen päättäjäiset jätkien kanssa Jyväskylässä ennen vuodenvaihdetta, koska ajattelin, että ura loppuu siihen. Mutta nyt ollaankin täyden kauden miehiä. Se on hauskaa, Lappi naurahtaa.

Hämmennystä huhusoppaan sattumalta

Viime vuonna Lappi sai tukijoukkojensa kanssa kasattua budjetin muutamaan MM-ralliin, joissa hän antoi kovat näytöt. Ja sen jälkeen avautuikin ovi takaisin Toyotalle, jonka kuljettajana hän ajoi seitsemän MM-rallia tänä vuonna.

Suunnitelmana oli, että Lappi olisi jatkanut puolikkaan kauden pestillä Toyotalla myös rallikaudella 2023, mutta kohtalo puuttui peliin. Ott Tänak ilmoitti lokakuussa ajetun Katalonian MM-rallin jälkeen, että hän lähtee lätkimään tallista vuoden lopussa.

Lapin nimi yhdistettiin nopeasti spekulaatioissa Hyundaihin. Pieksämäkeläinen hämmensi hieman itsekin huhusoppaa, kun samoihin aikoihin hän laittoi oman Toyota-siviiliautonsa julkiseen myyntiin.

Lue myös: Esapekka Lappi yhdistettiin uuteen pestiin – suomalaiskuski lisäsi vettä huhumyllyyn erikoisella tavalla

– Se oli vain todella hauska sattuma. Minun piti laittaa Toyota myyntiin jo paljon aiemmin. Pistin ilmoituksen Espanjan ralliviikonlopun sunnuntaina, ja silloin samaan aikaan Ott kertoi, että hän jättää Hyundain. Maanantaina sitten tuli yhteydenotto Hyundailta.

Tuo puhelinsoitto pisti Lapin suunnitelmat uusiksi.

– Kun Hyundailta tuli koko kauden tarjous, niin kyllähän sitä piti vakavasti harkita. Mietin rajusti pari päivää, että mitäs tässä haluaa tehdä. Asioita oli niin paljon mielessä, että tuli huonosti nukuttuakin. Mutta tähän me päädyimme.

Ensimaistiainen ensi viikolla

Lapille tiimivaihdokset ovat tulleet tutuiksi. Hän aloitti MM-ralliuransa Skodalla kakkosluokan puolella ja kaudeksi 2017 hän sai pestin Toyotalta. Sen jälkeen hänen päällään on nähty Citroenin, M-Sport Fordin ja uudelleen Toyotan ajohaalarit.

Mutta nyt edessä on uusi tiimi ja uudet metkut. Lappi matkustaa viikonlopuksi kotiin perheensä luokse, mutta ensi viikolla hän saa ensimaistiaisen Hyundain Rally1-autosta Saksassa.

– Tässä on varmasti paljon juttuja, mitä pitää oppia. Nyt en tiedä vielä yhtään, miten auto käy käteen, mutta näen tässä myös paljon mahdollisuuksia. Hyundai kehittyi mun mielestä aika rajusti kauden toisella puoliskolla, ja suunta on ilmeisesti edelleen eteenpäin, mitä tänäänkin olen saanut ymmärtää, Lappi tuumii.

– Autossa näytti olevan jonkun verran uutta osaa, kun sitä vilkaisin. Varmasti olemme sen suhteen menossa eteenpäin ensi vuonna.

Lappi nähdään ensimmäisen kerran tositoimissa Hyundailla tammikuussa kauden 2023 avaavassa Monte Carlon MM-rallissa.

Lue myös: Esapekka Lappi tarjoaa Hyundaille äärimmäisen arvokkaan valttikortin

Lue myös: Tallilta vahvistus: Esapekka Lappi on Hyundain mies – ”Elämä on täynnä yllätyksiä”

Lue myös: Hyundain WRC-tähti hehkuttaa Esapekka Lapin sopimusta – ”Hän tuo tärkeää perspektiiviä”

Lue myös: Jari-Matti Latvala paljasti vielä yhden ison uutisen Toyotan suunnitelmista

Lue myös: Toyotan iso pomo lähetti terveiset Esapekka Lapille – kuittaili suomalaiskuskille ikimuistoisista tapahtumista

Katso alta Japanin MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat