Rallisprintin Suomen mestarit selvillä – ”Laskeskeltiin että hopeaa olisi tullut, mutta…”

Kalle Markkanen
Kalle Markkanen otti rallisprintin nelivetojen mestaruuden. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallisprintin Suomen mestaruudet ratkottiin lauantaina, kun SM-kauden viimein osakilpailu ajettiin Kouvolassa.

Marko Heikkilä ja Jussi Kokkonen olivat tasapisteissä kaksivetoisten kärjessä ennen viimeistä kisaa. Kokkonen kruunattiin lopulta äärimmäisen kovan taistelun jälkeen Suomen mestariksi.

– Tuossa jo laskeskeltiin, että hopeaa olisi tullut, mutta pari kaveria meni pahimman kilpakumppanin Marko Heikkilän ohi ja näin mestaruus tuli nyt tänne. Todella upea fiilis, tämä oli minulle ensimmäinen Suomen mestaruus rallisprintin puolella, Kokkonen fiilisteli.

Heikkilä kuittasi hopeamitalin ja jäi loppupisteissä lopulta kolmen pisteen päähän Kokkosesta. Pari viikkoa sitten rallissa SM4-luokan Suomen mestaruuden voittanut Oskari Heikkinen otti pronssimitalin rallisprintin kaksivetoisten puolella.

Kouvolassa kaksivetoisten kilpailun nopeimman ajan ajoi Kristian Nieminen, joka varmisti voitolla junioreiden Suomen mestaruuden.

– Tänään meille kävi hyvin, kun saatiin ajettua kaksivetoporukan nopein aika. Reitti sopi meille tänään todella hienosti, mahtava päättää kausi mestaruuteen, Nieminen tunnelmoi.

Junioreiden sarjassa Miko Jalava otti hopeaa ja Mika Polvinen pronssia.

Markkanen mestariksi nelivedoissa

Nelivetojen puolella Kalle Markkanen on ollut pistekärjessä koko kauden. Kouvolassa Markkaselle riitti käytännössä maaliin ajaminen mestaruuden varmistamiseksi ja sen hän myös teki. Markkanen voitti Kouvolassa luokkansa ja oli nelivetojen yleiskilpailun neljäs.

– Vaikea kausi varsinkin rallin puolella, mutta sprintti on sujunut sitten taas hienosti, joten on hieno fiilis! Omalla tavallaan oli pelastus, että oli niin sanottu rallipätkä tänään ratana. Se sopi meille ja pystyttiin pärjäämään paremmin, Markkanen veisteli.

Hopeamitalille ajoi Samuli Pokela ennen pronssia napannutta Niko Riikosta. Pokela jäi Markkasesta lopulta 7,5 pisteen päähän.

Kouvolassa koko kilpailun nopein kuljettaja oli Tuukka Hallia, joka ajoi kauden neljästä osakilpailusta kahdessa ja otti molemmista yleiskilpailujen voitot.

Naisten luokassa mestaruuden vei Kouvolassa nopeimman noteerauksen tehnyt Marjo-Riitta Mansikkamäki ennen Meiju Viitasta. Senioreissa Veijo Viitanen ajoi luokan toiseksi nopeimman ajan ja se riitti tuomaan mestaruuden.

Nuorissa Tuukka Kauppinen otti rallin nuorten Suomen mestaruuden jatkoksi myös rallisprintin nuorten cup-mestaruuden.

Lue myös nämä