Quantcast

Rallisivusto: Sebastien Loeb ajaa viisi MM-rallia ensi kaudella

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Fabien Dufour/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin rallitallin lopullinen kuljettajakokoonpano on edelleen arvoitus, vaikka kauden 2022 avausosakilpailun Monte Carlon MM-rallin ilmoittautumisaika päättyy jo puolentoista viikon kuluttua. 

Toistaiseksi brittitiimi on vahvistanut vain Craig Breenin ja Gus Greensmithin sopimukset vuodeksi 2022. Viime kaudella WRC-tasolle noussut Adrien Fourmaux neuvottelee niin ikään ajopestistä.

M-Sport jahtaa myös edelleen isoa kalaa, sillä neuvottelut yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin kanssa ovat käynnissä. Loeb on testannut ensi vuoden uutta Ford Puma Rally1 -autoa jo kahdesti.

Loebin ajourakka vuonna 2022 starttaa jo tammikuun 1. päivä, kun legendaarinen Dakar-ralli käynnistyy Saudi-Arabiassa. Jos Loeb M-Sportilla ajaa, on mies ratissa todennäköisesti myös Monte Carlossa. Ikoniseen Monteen Loebilla tulee kuitenkin pienoinen kiire, sillä Dakar loppuu 14. tammikuuta ja Monte Carlon nuotitus starttaa kolme päivää myöhemmin.

Ranskalaisen Planetemarcus-sivuston mukaan Loebin kiikarissa on viiden MM-rallin ohjelma. Monten lisäksi ohjelmaan kuuluisi toinen asvalttiralli sekä kolme kisaa soralla.

M-Sport on tuomassa jo kauden alkuun neljä Rally1-autoa, joten vaikka Loeb nähtäisiin viidessä MM-rallissa Puman ratissa, voisi myös Fourmaux vielä saada täyden kauden sopimuksen.

Brittitallin odotetaan julkistavan kuljettajasopimuksia pian, sillä Monten ilmoittautumisen takaraja lähestyy kovaa vauhtia. Varmaa on vain se, että jos Loeb ajaa MM-sarjassa ensi vuonna, joutuu ranskalaislegenda etsimään rinnalleen uuden kartanlukijan. Liki 25 vuotta Loebin rinnalla istunut Daniel Elena nimittäin ilmoitti aiemmin tässä kuussa, että hänen uransa WRC-tasolla on ohi.

Loeb oli edellisen kerran podiumilla MM-rallissa Turkissa viime vuonna. Katso alapuolelta kisan parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,350360″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat