Ralliradiolle iso menetys – asiantuntijan roolista tuttu Riku Tahko osallistuu Suomen MM-ralliin

Riku Tahko
Riku Tahko. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Riku Tahkon rallikaudesta on jäljellä kaksi soralla ajettavaa kilpailua. Syyskuun lopulla ajettavan Kokkolan SM-rallin jälkeen vuorossa on legendaarinen MM-ralli keskisuomalaisilla sorateillä.

Ylen Ralliradion asiantuntijana viimeisen seitsemän vuoden ajan kuultu Tahko vaihtaa studion ajohaalareihin, kun Jyväskylässä käynnistetään koneet Secto Automotive Rally Finlandin merkeissä. Tahko ajaa WRC3-luokan pisteistä SM-sarjasta tutulla Hyundai i20 R5 -autolla.

– Työ Ralliradiossa on ollut minulle tärkeä jokaisena vuonna, mutta palo ajamaan on samalla ollut todella kova. Olen sen ääneen sanonut aiemminkin, että Ralliradio on toiseksi paras tapa osallistua Suomen MM-ralliin. Nyt saan kävellä Paviljongin huoltoparkkiin ajohaalari päällä mediapassin sijaan ja se saa fiiliksestä todella upean, porvoolainen tunnelmoi. 

– Rovaniemen MM-rallin jälkeen jo päätin toteuttaa vielä unelman, että pääsen ajamaan kilpailukykyisellä R5-kalustolla, joka meillä tallista jo löytyy. 70-vuotisjuhlakilpailu on hieno tilaisuus. Minulla on ollut myös kunnia olla mukana rakentamassa Jyväskylän MM-rallin ja Secto Automotiven yhteistyötä, jonka tuloksena rallilla on nyt uusi nimi. Upeaa edustaa tätä kumppanuutta kilpailemalla rallissa, Tahko jatkaa.

Ralli SM-sarjassa, SM1-luokan pisteissä Riku Tahkon sijoitus on kuudes. Kovatasoisen luokan kärjessä kilpailu on sen verran tiukka, että mahdollisuudet mitaleille ovat käytännössä menneet. Kokkolan SM-rallissa jaossa on korotetut pisteet. Lisäksi tämän hetken pisteistä jokaiselta kuljettajalta poistetaan huonoimman rallin pisteet.

– Realismia on, että mitalisijat tältä kaudelta ovat karanneet, vaikka pistetilanne varmaan vielä sekoittuu. Lähdetään Kokkolaan silti tekemään paras mahdollinen suoritus ja jatkamaan nousujohteista kesäkautta.

Viikko Kokkolan kaksipäiväisen SM-rallin jälkeen vuorossa on Jyväskylän seudulla ajettava MM-ralli. 

– Kisakauden viimeisestä kahdesta viikosta tulee tosi hektisiä, mutta nyt voidaan keskittyä täysillä urheiluun ja siihen, että olen todella kilpailijamoodissa. Sen jälkeen ehtii nostaa jalat pöydälle ja huokaista, Tahko päättää.

Lue myös nämä