Quantcast

Rallipomo asetti ehdon Oliver Solbergin mahdolliselle pestille

Rallin MM-sarjassa kilpaileva M-Sport Ford -talli ja Oliver Solberg ovat aloittaneet neuvottelut mahdollisesta yhteistyöstä.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Solberg sai lokakuun alussa huonoja uutisia, kun Hyundai Motorsport ilmoitti, ettei se ole jatkamassa nuoren kuljettajan sopimusta. Solberg on kilpaillut tällä kaudella Hyundain tehdastiimin kolmannella Rally1-autolla kahdeksassa MM-rallissa.

Ruotsin lipun alla kilpaileva Solberg, 21, on kertonut, että hän haluaisi jatkaa rallin MM-sarjan pääluokassa kaudella 2023. Siihen käytännössä ainoa vaihtoehto on M-Sport Ford.

Solberg paljasti jo aiemmin, että hän on ottanut yhteyttä brittitiimiin.

– Kyllä, olemme kiinnostuneita keskustelemaan Oliverin kanssa ja olemmekin jo jutelleet. Tapasin hänet sen jälkeen, kun hän oli palannut Uuden-Seelannin MM-rallista, M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson kertoo Dirtfish-sivustolla.

Lue myös: Lähtöpassit saanut Oliver Solberg kolkuttelee WRC-tallien ovia – ”Voisi olla mielenkiintoinen vaihtoehto”

M-Sportilla on tällä hetkellä vain yksi palkkaa saava täysipäiväinen kuljettaja, irlantilainen Craig Breen. Ranskalaiset Adrien Fourmaux ja Pierre-Louis Loubet sekä brittikuski Gus Greensmith tuovat mukanaan tallille taloudellista tukea.

Todennäköisesti myös Solbergin pitäisi maksaa paikastaan, jos hän haluaa päästä Ford Puma Rally1 -auton rattiin.

– Mitä ilmeisemmin ensi vuoden sopimuksissa pitäisi olla kaupallinen aspekti, Wilson sanoo.

Solbergilla on taustallaan useita sponsoreita, joiden kanssa hän on jo tehnyt suunnitelmia ensi vuotta varten.

Solberg nähdään viimeisen kerran Hyundain väreissä kauden päätöskisassa Japanissa, jossa hän osallistuu tosin vain nuotitukseen. Ennen sitä hän kilpailee Volkswagen Polo R5 -autolla Cambrian-rallissa Walesissa lokakuun lopussa.

Lue myös: WRC-tallista lähtöpassit saanut Oliver Solberg kisaa Walesissa – ”Haluan palauttaa hymyn huulilleni”

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Kataloniassa, missä espanjalaiskonkari Dani Sordo nähdään Hyundain kolmannen auton ratissa. Sordo kisaa myös Japanin asvalttikisassa marraskuussa.

Katso alta Katalonian MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat