Rallin Suomen mestaruus ratkesi minimaalisella erolla – Mikko Heikkilälle ensimmäinen SM-titteli

Mikko Heikkilä saalisti uransa ensimmäisen rallin SM-sarjan pääluokan mestaruuden, kun hän ajoi ykköseksi kauden päättäneessä Kouvolan SM-rallissa lauantaina.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä ja Emil Lindholm kävivät huiman kamppailun SM1-luokan mestaruudesta Kouvolan ympäristön vauhdikkailla sorateillä. Aamupäivän lenkillä Heikkilä veti 3,5 sekunnin kaulan Lindholmiin, mutta iltapäivällä Lindholm kiri aivan kantaan.

Ennen viimeistä erikoiskoetta parivaljakon ero oli vain 1,3 sekuntia. Lindholm pystyi lyömään Heikkilän päätöspätkällä, mutta Heikkilä pysyi ykkösenä niukalla 0,4 sekunnin erolla.

Minimaalinen marginaali ratkaisi mestaruuden Heikkilän hyväksi.

– On tämä kova juttu. Viime vuonna olimme aika lähellä, mutta sitten tuli pettymys. Alkukausi oli vähän vaikea ja kesällä oli kaikenlaista töpeksimistä. Mikkelissä onnistuin ja täällä onnistuin, niin aika hyvältä tuntuu, hei, Heikkilä iloitsi Moottoriurheilu.tv:n YouTube-lähetyksessä.

– Selvittiin tästä kisasta ilman isompia ongelmia, ja auto pelasi hyvin. Kiitos ihan älyttömästi tiimille ja sponsoreille. Kolmen vuoden projekti on nyt saanut jonkinlaisen saavutuksen.

Lindholm puolusti mestaruutta viime vuodelta. Hän kävi heti viimeisen erikoiskokeen maalissa onnittelemassa rehdisti uutta mestaria.

– Ei voi mitään. Tämä ei ollut aivan sitä, mitä haimme. Mutta huonomminkin olisi voinut mennä, Lindholm sanoi.

– Tämä on ollut ikimuistoinen kausi. Viime vuonna lähdimme hieman altavastaajina sarjaan, mutta onnistuimme. Tänä vuonna vääntö on ollut entistä kovempaa. Se on huikeaa, että on saanut antaa itsestään todella paljon.

Kouvolan SM-rallin kärkikolmikko mahtui lopulta vain 1,5 sekunnin sisään, kun virolainen Egon Kaur kiri kärkikaksikon kantaan viimeisen erikoiskokeen huikealla pohja-ajallaan. Kaur kuittaa sarjasta SM1-luokan pronssia.

Teemu Asunmaa joutui tyytymään Kouvolassa neljänteen tilaan ja myös sarjan loppupisteissä alavutelaisen sijoitus on samainen neljäs. Asunmaalla ei ollut asiaa kärkikahinoihin päätöskisassa, sillä hän jäi kärjestä yli minuutin.

Kouvolan SM-rallin yleiskilpailussa viidenneksi ajanut Roope Korhonen kuittasi puolestaan SM3-luokan mestaruuden. Korhonen löi kilpakumppaninsa Lauri Joonan 6,3 sekunnin erolla mestaruustaistossa. SM2-luokan titteli meni puolestaan Ville Hautamäelle. SM5-luokan mestariksi kruunattiin Jere Pensas. Henri Hokkala oli varmistanut SM4-tittelin jo ennen Kouvolan osakilpailua.

Rallin SM-sarjan seuraava kausi käynnistyy tammikuussa 2023 perinteikkäällä Tunturirallilla.

Kouvolan SM-rallin tuloset EK7/7 jälkeen:

 1. Mikko Heikkilä  Skoda  43.58,9
 2. Emil Lindholm  Skoda   +0,4
 3. Egon Kaur    VW     +1,5
 4. Teemu Asunmaa  Skoda  +1.13,9
 5. Roope Korhonen  Ford  +2.03,2
 6. Lauri Joona   Ford  +2.09,5
 7. Riku Tahko    Hyundai +2.10,8
 8. Anssi Valkonen  Skoda  +2.35,3
 9. Benjamin Korhola Ford  +2.51,3
10. Konsta Saarinen Skoda  +2.52,0

Lue myös nämä