Rallin Suomen mestaruudesta tiukka kamppailu – ”Mennään nyt sen, minkä osataan”

Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna, kun pisteistä kamppaillaan Lahden ympäristössä.

SM1-luokan tilanne on äärimmäisen tasainen ennen Lahden SM-rallia. Hallitseva mestari Teemu Asunmaa johtaa sarjaa, mutta Emil Lindholm ja Mikko Heikkilä ovat vain kahden pisteen päässä kärkipaikasta.

SM-ralli ajetaan Lahdessa historic-luokan EM-sarjan osakilpailun yhteydessä, mikä tarkoittaa sitä, että SM1-luokan autokunnat starttaavat pätkille historic-autojen jälkeen.

– Riippuu vähän kelistä, millainen aura-auton roolimme on, mutta yritettävä se on kovaa joka tapauksessa. Mennään nyt sen, mikä osataan, ja lasketaan pisteet sitten lopuksi, Asunmaa sanoo.

– Voittoa lähdetään totta kai hakemaan, mutta tärkeintä on säilyttää mahdollisuus ratkaista mestaruus kauden päätösosakilpailussa Kokkolassa.

Lahdessa Asunmaan viereen kartanlukijaksi hyppää Jani Salo, jonka kanssa Asunmaa saavutti mestaruudet 2019 ja 2020. Tällä kaudella Asunmaalle nuotteja on lukenut Marko Salminen, joka kilpailee tulevana viikonloppuna Sami Pajarin kanssa Belgian MM-rallin JWRC-junioriluokassa.

– Ajettiin maanantaina testiä Janin kanssa, lähinnä totuteltiin taas yhdessä työskentelyyn. Viimeksi viime syksynä ajettiin yhdessä. Oli helppoa totuttautua takaisin, Asunmaa tuumaa.

”Pitää vain ajaa omaa linjaa”

Emil Lindholm voitti edellisen SM-osakilpailun Seinäjoella ja janoaa samankaltaista menestystä myös Lahdesta.

– Odotukset edellisen rallin jälkeen ovat korkealla. Olosuhteet tulevat olemaan hieman kysymysmerkki, sillä ajamme historic-autojen takana. Ja jos sataa, tilanne on jälleen uusi. Pitää vain ajaa omaa linjaa huolimatta siitä, millaiset urat tiessä on, Lindholm sanoo.

Mikko Heikkilä on voittanut tällä kaudella kaksi SM-rallia ja pitää Lindholmin kanssa jaettua kakkostilaa pistetaulukossa. Mestaruuskamppailu tiivistyy kahteen jäljellä olevaan ralliin.

– Siihen taisteluun yritämme mukaan, totta kai. Hyvillä mielin tähänkin ralliin lähdetään. Historic-autot saattavat piirtää vähän erilaisia ajolinjoja, mikä saattaa ensimmäiselle autolle tehdä vähän haastetta, koska R5-autoilla ajetaan leveämpiä ajolinjoja, Heikkilä tietää.

Lahden SM-ralli ajetaan kaksipäiväisenä kilpailuna. Kilpailu alkaa perjantai-iltapäivänä ja päättyy lauantai-iltana. Ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 110 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat