Quantcast

Rallin SM-tittelistä huima taistelu käynnissä – Emil Lindholm tykitti johtopaikalle

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Loudlife Media / AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kauden päätöskisa käynnistyi lauantaina Kokkolassa tasaväkisesti. Kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen mestaruudesta taisteleva Emil Lindholm pitää johtopaikkaa hallussaan 2,2 sekunnin erolla ennen Teemu Asunmaata. 

Lindholm on SM1-luokan pisteissä ennen Kokkolan päätöskisaa toisena vain pisteen päässä Mikko Heikkilästä, joka kurvailee kolmen pätkän jälkeen neljännellä sijalla. Heikkilä on jäänyt Lindholmista 4,6 sekuntia.

Asunmaa on SM-pisteissä kolmantena. Ero Heikkilään on seitsemän pistettä, joten myös alavutelainen kamppailee vielä tiukasti SM-tittelistä. Kokkolan päätösrallissa on jaossa 1,5-kertaiset pisteet.

Vielä kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen SM-sarjan kolmen kärki oli vain parin kymmenyksen päässä toisistaan, mutta kolmannelle pätkälle Lindholm tykitti 2,1 sekunnin pohjat ennen Asunmaata.

Rallin MM-sarjasta tuttu venäläiskuski Nikolai Grjazin ajaa kolmantena Volkswagenillaan. Eroa Lindholmiin on vain 3,3 sekuntia. Volkswagenilla niin ikään kurvaileva  Eerik Pietarinen on viidentenä ennen Skodan Aleksi Röyhkiötä ja Juha Saloa.

Kokkolassa ajetaan vielä illan pimennyttyä kolme erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä neljä pätkää.

Kokkolan SM-ralli, tilanne 3/10 erikoiskokeen jälkeen: 

 1. Emil Lindholm  Skoda 12.53,5
 2. Teemu Asunmaa  Skoda  +2,2
 3. Nikolai Grjazin VW    +3,3
 4. Mikko Heikkilä  Skoda  +4,6
 5. Eerik Pietarinen VW    +6,7
 6. Aleksi Röyhkiö  Skoda  +7,2
 7. Juha Salo    Skoda  +10,6
 8. Egon Kaur    VW   +15,6
 9. Riku Tahko    Hyundai +35,8
10. Sami Pajari   Ford  +37,0
11. Arttu Lähdeniemi Skoda  +46,6
12. Ville Hautamäki Mitsu  +46,7
13. Jaro Kinnunen  Mitsu  +47,1
14. Anssi Rytkönen  Mitsu  +47,5
15. Pepe Lopez    Skoda  +49,2

Lue myös nämä

 • Uusimmat