Rallin SM-sarjassa kaksi ensimmäistä mestaria selvillä – ”Takki on aika tyhjä”

Henri Hokkala ja kartanlukija Kimmo Pahkala varmistivat SM2-luokan mestaruuden jo Seinäjoella lauantaina.
Kimmo Pahkala ja Henri Hokkala
Kimmo Pahkala ja Henri Hokkala. Kuva: Samu Ekman/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jyväskylän Tikkakoskelta ampaiseva Hokkala on ollut SM2-luokassa tällä kaudella täysin pitelemätön. Seinäjoella Ford Fiesta Rally3 -auto taittui jo kauden viidenteen voittoon viidestä mahdollisesta, joka varmisti Hokkalalle luokan Suomen mestaruuden.

Suoritus on monilla tavoin harvinainen, kun kautta on vielä jäljellä kaksi osakilpailua. 

– Loistava fiilis, takki on aika tyhjä. Hieno viikonloppu meiltä taas. Kimmo on tehnyt huippuduunia koko vuoden tässä vierellä. Kaikki kilpailut kun voittaa niin ei tässä oikein enempää voi pyytää, Hokkala tunnelmoi. 

Jesse Kallio oli ennakkoon Hokkalan ainoa kanto kaskessa mestaruuden kannalta. Yrityksen puutteesta Kalliota ei voi syyttää, mutta sitä saattoi olla jopa liiaksikin. Fiesta nimittäin pyöri metsähallituksen puolelle rallin neljännellä erikoiskokeella.

Australialaisvieras Taylor Gill otti SM2-luokassa lopulta kakkospaikan Kallion keskeytyksen jälkeen haltuunsa eikä siitä enää luopunut. Kazakstanin Petr Borodin oli kolmas. 

Vatanen tuplamestariksi

Kaikki kauden neljä edellistä kisaa SM4-luokassa voittanut Toyota Auris -kuski Ville Vatanen joutui ensimmäistä kertaa tällä kaudella taipumaan. Henri Sääskilahti ajoi voittoon, mutta tämäkään ei estänyt Keski-Karjalan UA:ta edustavaa Vatasta nousemaan mestaruuteen.

– Alkukausi meni mahtavasti, ja niin meni tämäkin kisa, vaikka voittoa ei nyt tullutkaan. Löydettiin hyvä rytmi ja kisa meni puhtaasti, Vatanen summasi. 

SM4-luokan mestaruuden lisäksi plakkariin tipahti myös nuorten SM-sarjan kultamitali. Kilpailussa kolmanneksi ajoi Onni Järvinen

SM5-luokassa Arttu Lähdeniemi oli vakuuttavassa iskussa. Alkukauden hieman tuskaillut Mitsubishi-kuski on aloittanut kesäkauden väkevästi ja otti jo toisen voittonsa putkeen. Multimestari Ville Hautamäki oli toinen paluukisassaan, sarjan kärkimies Pekka Keski-Korsu täydensi palkintopallin. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat