Rallin SM-sarjan kuskeilla poikkeuksellinen haaste – ”Tuskin helppo aloitus kenellekään”

Juha Salo
Juha Salo. Kuva: tipu.kuvat.fi
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kokenut Juha Salo starttaa kärkikuljettajana rallin SM-sarjan kesäkauden avaavaan Länsirannikon SM-ralliin, joka ajetaan tulevana viikonloppuna.

Liedon ympäristössä järjestettävä ralli on siinä mielessä poikkeuksellinen, että perjantai-illan kolme erikoiskoetta ajetaan asvalttiteillä. Lauantaina sekunneista taistellaan sorapätkillä.

– Perjantain asvalttierikoiskokeet sorapyörillä ajettuna on mielenkiintoinen haaste. Tuskin se on helppo aloitus kenellekään, mutta lähdemme hyökkäämään heti, kun kello käy. Oli alusta sitten asvaltti tai sora, Salo ennakoi tiedotteessaan.

Lauantain soraerikoiskokeilla Salolla on edessään kova urakka, sillä hän joutuu piirtämään ensimmäisenä autona ajolinjat pätkille.

– Uskon, että meiltä löytyy lauantaiseen aura-autonkin rooliin kohtuullisen hyvät asetukset sekä huippuhyvät renkaat. Toivotaan, että sade hieman pehmittäisi teiden pintoja. Se sopisi meille hyvin, Salo sanoo.

Kaksi vuotta sitten Salo menetti juuri Turun alueella ajetussa SM-rallissa mestaruuden erinäisiin ongelmiin. Salo vakuuttaa, että samat ongelmat eivät toistu Liedossa.

– Meillä on nyt silloisiin pulmiin lääkkeet olemassa. Myös hitaiden teiden ajamiseen olen keskittynyt lisää. Ehkä roiskin pikkuteillä autoa liikaa. Jos reitillä on pientä tietä, olen valmistautunut ajamaan niitä eri tavalla kuin ennen.

Salolla on selkeä tavoite kesäkauden avauskilpailuun.

– SM-voiton aika saisi jo olla. Olemme ajaneet pohja-aikoja tarpeeksi ja toivon, että kaikki onnettaret olisivat puolellamme, että emme kohtaisi erikoiskokeilla mitään rankkasateita tai ukkoskuuroja. Ykkössijaa lähdemme hakemaan. Emme me muuta vaihtoehtoa ole itsellemme asettaneet, Salo linjaa.

– Automme ja renkaamme ovat hyvässä iskussa, asetukset ovat kohdillaan, joten sen voiton ajaminen on enää itsestäni kiinni. Kun keskittyy pitämään öisinkin nilkan suorassa, niin eikö se ole hyvä lääke?

Salo saalisti talvikauden kahdesta SM-osakilpailusta yhtä monta kakkossijaa. Hänellä on SM1-luokassa kahden pisteen etumatka hallitsevaan mestariin Teemu Asunmaahan ennen Länsirannikon SM-rallia.

Lue myös nämä