Quantcast

Rallin SM-sarjan konkarilta tiukka analyysi – teki merkittävän havainnon suorituksestaan

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo starttaa kauden toiseen SM-osakilpailuun Kuopioon hyvillä mielin.
Juha Salo
Juha Salo. Kuva: Taneli Niinimäki/AKK.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kauden avauskisassa Arctic Lapland -rallissa Salo taipui niukasti 1,5 sekunnilla toiseksi. Helmikuun lopussa 47 vuotta täyttävä konkarikuski on analysoinut tarkasti, miksi uran seitsemännet poronsarvet napapiiriltä jäivät saavuttamatta.

– Kuopiossa pitää olla terävämmin liikkeellä heti alusta. Kun Rovaniemen SM-avausta jälkikäteen analysoimme, huomioimme, että vauhtimme ei loppunut rallin lopussa kesken vaan aloitimme rallin liian varovaisesti. Kuopiossa pitää pystyä tasaisempaan suoritukseen, Salo summaa.

Salo ja kartanlukija Kristian Temonen olivat Rovaniemellä toisen ajopäivän nopein autokunta. Nyt kärkivauhti pitää löytyä heti avauspätkästä lähtien.

– Kuopiossa saa ajaa ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen täysillä. Viime vuonna pätkät Kuopiossa olivat aika nopeita. Tietojemme mukaan meitä odottaa perillä kunnon talvikelit. Lunta ja penkkoja löytyy sekä teiden pohjat ovat jäässä. Hieno ralli tulossa, Salo povaa.

Arctic Lapland -ralli oli Salon ensimmäinen yhteinen ralli uuden kakkosohjaajan kanssa.

– Olen ylpeä siitä, mitä saimme Kristianin ja koko meidän porukkamme kanssa Rovaniemellä aikaiseksi. Yritetään nousta nyt yksi sija ylöspäin. Se olisi huippusuoritus ja siihen tähdätään. Meillä oli viime vuonna samassa rallissa hyvä kyyti. Lähdetään hyökkäämään samalla vauhdilla, Salo lupaa.

Kuopion SM-rallin reitti sisältää kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 94,47 kilometriä. Ralli kaasutellaan kokonaisuudessaan lauantain aikana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat