Rallin SM-sarjan kesäavaukseen ruotsalaisten ryntäys – lähtöviivalla myös Niclas Grönholm

Lars Stugemo
Lars Stugemo on ollut tuttu näky myös suomalaisilla ralliteillä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kesäkauden avaavaan Länsirannikon SM-ralliin on ilmoittautunut kaikkiaan 129 autokuntaa.

Rallin SM-sarja jatkuu toukokuun lopussa Liedon ympäristössä. Länsirannikon SM-rallissa ajetaan 13 erikoiskoetta kahden päivän aikana. Poikkeuksellista on se, että avauspäivän kaikki kolme pikataivalta kulkevat asvalttiteillä.

Lue myös: SM-rallissa poikkeuksellinen haaste kuljettajille

Länsirannikon ralliin on tulossa poikkeuksellinen ruotsalaiskuljettajien ryntäys. Kilpailuun on ilmoittautunut 20 R5- tai Rally2-luokituksen autoa, joista seitsemän ohjaamossa nähdään ruotsalainen kilpailijapari.

Mukana ovat Lars Stugemo, Stig Andervang, Fredrik Grahn, Lars Gustafsson, Christoffer Haglund, Jari Liiten ja Jonas Åkesson, jotka saavat vastaansa SM1-luokan kärkikuljettajat Juha Salon, Teemu Asunmaan, Emil Lindholmin ja Mikko Heikkilän.

Lähtöviivalla on myös rallicrossin suomalaistähti Niclas Grönholm, joka kävi viime viikolla voittamassa kaksi RallyX Nordicin osakilpailua Ruotsin Höljesissä. Grönholm ajoi viimeksi kilpaa ralliautolla SM-kauden avanneessa Tunturirallissa, jonka yleiskilpailussa hän sijoittui kymmenenneksi. Grönholm juhlii Länsirannikon rallin yhteydessä 25-vuotissyntymäpäiväänsä.

Konkarikuljettaja Juha Salo starttaa SM1-luokan pistejohtajana Länsirannikon SM-ralliin. Salolla on taulukossa kahden pisteen etumatka mestaruutta puolustavaan Teemu Asunmaahan.

Länsirannikon SM-ralli vierailee keskuspaikkana toimivan Liedon lisäksi Maskun, Nousiaisten, Paimion, Ruskon, Salon ja Sauvon kuntien alueella. Kilpailu järjestetään ilman yleisöä koronatilanteen vuoksi.

Kilpailu ajetaan 28.-29. toukokuuta.

Katso kilpailuun ilmoittautuneiden lista täältä.

Lue myös nämä