Quantcast

Rallin SM-sarjan johtajalla meni huuruun – ”Maksan mielellään ihan henkilökohtaisesti”

Rallin SM-sarjaa johtava Teemu Asunmaa jäi Jyväskylän Talvirallissa niukasti toiseksi, kun Jari Huttunen nappasi toisen perättäisen voittonsa 6,2 sekunnin marginaalilla.
Teemu Asunmaa
Teemu Asunmaa. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Asunmaa joutui reitille ensimmäisenä autona, kun taas Huttunen ajoi neljännellä lähtöpaikalla. Kiuruvetisellä on tosin allaan kahdeksan vuotta vanha Skodan R5-auto, kun taas Asunmaa pääsi kurvailemaan uudella RS Fabia Rally2 -menopelillä.

Silti alavutelaista jäi kismittämään, ettei teitä ollut aurattu lauantaiyön lumisateen jälkeen.

– Maksan sen (aurausmaksun) mielellään ihan henkilökohtaisesti. Jos me laitetaan 30 000 euroa per kisa peliin, niin se on ihan sama, jos pitää vielä viisi tonnia maksaa auraamisesta, Asunmaa puuskahti Rallit.fille.

 – Viime yön lumet olivat kaikki auraamatta. Ei siinä ollut kahta sanaa. Järjestäjä ei kuulemma tiennyt, että lunta oli satanut. Minun autoni päälle oli kyllä yöllä satanut lunta ihan mukava määrä.

Asunmaa johti kisaa vielä kolmen erikoiskokeen jälkeen, mutta varsinkin lauantain iltapäivän erikoiskokeilla aura-auton rooli maksoi liikaa.

– Toki maaliin päästiin uudella autolla ja suoritus oli muutenkin ehjä, eikä mitään virheitä tullut. Aamun lenkki oli vähän parempi kuin iltapäivällä. Auraaminen teki ajamisesta aika haastavaa, eikä tuolla lähtöpaikalla oikein voinut ajaa voitosta, Asunmaa kertoi.

– Vähän on pettymystä ilmassa. Siellä on niin paljon irtolunta, että homma menee ihan luisutteluksi niin kuin se muutamalla pätkällä menikin. Kun koettaa mennä vähän kovempaa, niin se vaan luistaa.

Rallin SM-sarja jatkuu Seinäjoen ympäristössä toukokuussa. Asunmaa johtaa yhä SM-sarjaa 12 pisteen erolla ennen Juha Saloa. Huttunen on noussut kolmanneksi 17 pisteen päähän sarjakärjestä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat