Quantcast

Rallin SM-sarjan hopeamitalisti into piukeana Suomen MM-ralliin – ”Nyt on erityisen hyvä fiilis”

Rallin SM-sarjassa viime kaudella hopealle ajanut Mikko Heikkilä starttaa urallaan toista kertaa Suomen MM-ralliin.
Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä Suomen MM-rallissa viime vuonna. Kuva: Henri Vuorinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heikkilä ja kartanlukija Samu Vaaleri ylsivät viime lokakuussa Keski-Suomen sorateillä WRC3-luokassa komeasti toiseksi. Tänä vuonna kaikki Rally2-luokituksen autot ajavat samassa luokassa, joten WRC2-luokassa kilpailu palkintosijoista on tuimaa.

– Ainahan ralliin on mukava lähteä, mutta nyt on erityisen hyvä fiilis. Hienot kesäkelit ja korona ei häiritse niin yleisöäkin on varmasti paljon. Suuret kiitokset yhteistyökumppaneilleni mahdollisuudesta ajaa perinteisessä Jyväskylän MM-rallissa jo toistamiseen, Heikkilä hehkuttaa.

Viime vuonna ensimmäisen Jyväskylän MM-rallinsa ajanut Heikkilä lähtee tämän vuoden kilpailuun tukeutuen viime vuonna opittuihin nikseihin. Nurmijärveläiskuljettajan valmistautuminen on ollut perusteellista.  

– On hankalaa mitata, paljonko viime vuonna ajaminen auttaa tänä vuonna. Varmasti siitä ei ainakaan haittaa ole, ja viime vuoden pätkät muistaa käytännössä ulkoa, kun joka pätkästä on viime vuodelta video ja niitä on kerrattu ahkerasti valmistautuessa. Kohtahan se nähdään, paljonko se lopulta vaikuttaa vauhtiin.  

Heikkilä ajoi edellisen kilpailunsa Latviassa osana rallin Euroopan mestaruussarjaa. Edeltävällä viikolla ajetuissa testeissä haettiin paitsi auton säätöjä kohdalleen, myös tuntumaa Keski-Suomen nopeavauhtisiin teihin.  

– Kokeiltiin paria hienosäätöjuttua ja tehtiin pieniä muutoksia autoon Latviasta, mutta ei mitään spesiaalia vain tätä kisaa varten. Tietysti toiselle ajokerralle nostetaan auton korkeutta urien muodostuessa. Enemmänkin pidettiin tuntumaa yllä. 

Suomen MM-ralli starttaa torstai-iltana perinteisellä Harjun kaupunkierikoiskokeella. Kisa päättyy sunnuntaina. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat